Bakımlarına Başlandı !

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKYAZI BELEDİYESİNDEN FIRTINA ve KAR SEBEBİYLE ZARAR GÖREN AĞAÇLARA BAKIM

 

Akyazı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz haftalarda ülkeyi etkisi altına alan ve ilçemizde de etkisini  yoğun bir şekilde gösteren Kar yağışı ve akabinde oluşan kuvvetli fırtınanın etkisi ile zarar gören ağaçları bakıma aldı.

 

Yoğun kar yağışının ağırlığının ağaç dallarında bıraktığı etki ile ilçe genelinde bir çok yerde bulunan ağaçların dallarının kırılması sebebiyle çalışma başlatan Akyazı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Kırılan dalların budanması ve kuvvetli rüzgar ile yan yatan ağaçların yeniden kepçe ile çukurlar açılarak ayağa kaldırılması ve canlandırılması amacıyla çalışmalarını ilçe genelinde aralıksız olarak sürdürüyor.

 

Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan “Geçtiğimiz hafta yurdumuzu etkisi altına alan Sibirya soğukları, yoğun kar yağışı ve kuvvetli Fırtına’dan ilçemizde oldukça etkilendi. Akyazı Belediyesi olarak tüm ekiplerimiz bu sınavı başarıyla atlatabilmek için her an teyakkuzda hazır kıta tam teşekküllü olarak beklediler, gerekli önlemleri hızlıca aldılar ve çok şükür ki Kar ve Fırtınayı atlattık. Şimdi de ilçemizi büyük ölçüde etkileyen yoğun kar yağışı ve kuvvetli fırtınanın sonrasında zarar gören yan yatan ağaçlarımızı yeniden köklerini sağlamlaştırmak için ekiplerimiz kepçe ile çukurlar açıyor ve bu yan yatan ağaçlarımızı düzelterek diplerine yeniden toprakla kuvvetlendiriyorlar. Ayrıca ağaç dallarının üzerinde biriken yoğun kar sebebiyle kırılan dallar budanarak ağaçlarımızın bakımını yapıyorlar. Akyazı’nın doğal güzelliğine olan bağlılığımız ile çalışmalarımız artan tempoda devam edecek “dedi

H012- (14) H012- (10) H012- (5) H012- (1)

Bakımlarına Başlandı !

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir