Ballıkaya Projesinde Açılış Belli Oldu

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Ballıkaya Barajı’nda çalışmaların bütün hızıyla devam ettiğini vurguladı.
İlimiz için çok önemli olan Ballıkaya Barajı’nın tamamlanması ile Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin sınırları içerisinde yer alan yerleşim yerlerinin içme suyu ihtiyacı karşılanacak. Böylece, Sakarya’nın içmesuyu ihtiyacı güvence altına alınacak.

ballikaya-projesi

2016’DA BİTECEK
2013 yılı Mart ayında temeli atılan ve 2016 yılında tamamlanması hedeflenen barajda 5,2 kilometrekare göl alanından yıllık 189 milyon metreküp içmesuyu sağlanacak. Sakarya Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanacak yerler arasında; Adapazarı Merkez, Erenler, Serdivan, Yazlık, Sinanoğlu, Güneşler, Kazımpaşa, Hanlı, Nehirkent, Bekirpaşa, Çaybaşı-Yeniköy, Akyazı-Karapürçek, Gücücek, Sapanca, Arifiye, Kırkpınar, Kurtköy, Hendek, Yeşilyurt, Ferizli, Söğütlü, Gölkent, ve Limandere bulunuyor.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
DSİ tarafından Akyazı İlçemizde inşa çalışmaları aralıksız devam eden Ballıkaya Barajı’nda yüzde 19 fiziksel gerçekleşme sağlandı. Çalışmalar kapsamında, Mudurnu çayı derivasyon tüneline çevrildi, malzeme ulaşım yolunun 1600 metrelik kısmı, memba batardosu altı ve çamur perdesinin yapımı tamamlandı. Ayrıca, gövde sıyırma kazısı ile memba, mansap batardosu dolgu işleri de devam ediyor.

Ballıkaya Projesinde Açılış Belli Oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir