Başbakandan Sakaryaya Müjdeler

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sakarya Mitinginde açıkladı

Yaptığı konuşmada Sakarya için yeni yatırım müjdeleri de veren Başbakan Davutoğlu: “Güzel Sakarya, artık hızlı tren şehri oldu. Sakarya’da birçok hizmeti gerçekleştirdik. Şimdi yine yollara çıkıyoruz. 6 bin 700 kilometrenin üzerine 18 bin kilometre yol yaptık. Şimdi de duble yolları otoyola çevireceğiz. Ankara İstanbul hızlı tren hattı Sakarya’dan geçiyor. Yeni bir proje geliştiriyoruz. Ankara-İstanbul arasını 1,5 saate indiriyoruz. Süper Hızlı Tren ile Sakarya’dan İstanbul, Ankara ve Eskişehir’e saatlik seyahatlerle ulaşım sağlanacak. Sakarya bölgenin ulaşım üssü olacak.”

Demiryolu Yerin Altına Alınıyor
Karasu Limanı yapılıyor. 62 kilometrelik demiryolu bağlantısını kuruyoruz. Adapazarı – Arifiye arası tren hattını yerin altına alıyoruz. Raylı sistemi yerin altına alıyoruz. Biz iktidara geldiğimizde Sakarya’da doğalgaz yoktu. Sakarya’ya doğalgazı AK Parti getirdi. 2 OSB kurduk daha da fazla kuracağız. Sakarya’da 2002 de 9 ambulans varmış şimdi 48 ambulans var.

1000 Yataklı Şehir Hastanesi
“Şehir hastaneleri projemiz var. Şehirlerimize modern hastaneler kazandırmaya devam ediyoruz. Sakarya için de bin yataklı hastane için çalışma yürütüyoruz. İnşallah Sakaryamıza bin yataklı şehir hastanesi inşa edeceğiz. Sakarya şifa diyarı olacak.”

SAÜ’ye 2 Fakülte ve Bin Kişilik Yurt
“Sakarya Üniversitesi’ne destek vermeye devam edeceğiz. Son 13 yılda Sakarya Üniversitesi’ne 7 fakülte kurduk. İnşallah önümüzdeki dönemde de üniversitemize 2 fakülte daha kazandıracağız. Sakarya Üniversitesi bünyesinde Spor Bilimleri ile Turizm Fakültesi inşa edeceğiz. Bunun yanı sıra inşallah Sakarya Üniversite’mize bin kişilik öğrenci yurdu da kazandıracağız.”

Başbakandan Sakaryaya Müjdeler

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir