Başkan Erdoğan”Salgının Seyrine Göre Normalleşme Adımlarını Atıyoruz”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısı sonrası herkesin merakla beklediği yeni kararları açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, “Salgının seyrine göre normalleşme adımlarını atıyoruz” dedi. Erdoğan’ın açıklamalarında çiftçiler için de müjdeler vardı. Kafe ve restoranların ne zaman açılacağını sorusuna da açıklık getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İllerimizi vaka, aşı oranları gibi kriterlere göre düşük, orta, yüksek, çok yüksek riskli olarak sınıflandıracağız. Normalleşme takvimini de buna göre yürüteceğiz.” ifadelerine yer verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan son Kabine toplantısında milyonların merakla beklediği kısıtlama kararlarına ilişkin önemli detaylar paylaştı. Koronavirüs ile mücadelede yol haritasına dair flaş kararları açıkladı. Kafe ve restoranların açılıp açılmayacağını sorusuna açıklık getirdi.
Erdoğan, “İllerimizi, Bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre 4 gruba ayırarak mart başı itibarıyla kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz” sözlerine yer verdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İllerimizi vaka, aşı oranları gibi kriterlere göre düşük, orta, yüksek, çok yüksek riskli olarak sınıflandıracağız. Normalleşme takvimini de buna göre yürüteceğiz.” ifadelerini kullandı.
Yüz yüze eğitim ile ilgili konuşan Erdoğan “Halen uzaktan eğitimle faaliyetlerine devam eden öğrencilerimizin durumu, illerimizdeki vaka sayısına göre değerlendirilecektir.” dedi.
Sokak kısıtlamalarına ilişkin bilgi veren Erdoğan “Hafta sonu uygulamasından başlayarak sokağa çıkma sınırlamasını illerde vaka, aşılama ve diğer kriterlere göre aşamalı şekilde kaldırıyoruz” ifadesine yer verdi.
Erdoğan restoran ve kafelere dair, “Restoran, kafe, kıraathane ve benzeri esnafımızı rahatlatacak adımların yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacaktır.” açıklamasını yaptı.

Başkan Erdoğan”Salgının Seyrine Göre Normalleşme Adımlarını Atıyoruz”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir