Bayraktar;, Stokçulara Ve Fırsatçılara Karşı Odamız Olarak Disiplin Mekanizmalarını Çalıştıracağız

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ATSO BAŞKANI BAYRAKTAR’DAN FAHİŞ FİYATLARA TEPKİ

Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Z. Şinasi Bayraktar, Ülkemizin ve Dünyanın yaşamış olduğu yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) fırsat bilerek çevremizde bazı fırsatçıların temizlik, gıda ve ihtiyaç malzemelerinde uyguladığı fahiş fiyat uygulaması hakkında disiplin mekanizmalarının çalıştırılacağını ve ceza uygulanacağını belirtti.

Başkan Bayraktar Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimize yapmış olduğumuz ziyaretlerde bazı sektörlerin ham madde girdilerin yüksek olmasından ve stokçuların yapmış olduğu stoktan dolayı üyelerimizin sıkıntı yaşadıklarını ve piyasanın daraldığını ve kapatma noktasına dahi geldiklerini ifade ederek gerekli denetim mekanizmasının devreye girip stokçuluğu önleyici tedbirleri alması gerekmektedir ifadelerinde bulundu. Bizler sivil toplum kuruluşları olarak her zaman üyelerimizin ve vatandaşlarımızın menfaati doğrultusunda hareket edeceğiz. Oda olarak yapmış olduğumuz market ve temizlik ürünleri satışı yapan üyelerimizin işyerlerinde kimi reyonların boş olduğu ve stokçuluk yapan fırsatçıların toptan yada perakende ürün satmayarak vatandaşa ürünün ucuz ulaşabilmesi için engel teşkil ettiğini üyelerimiz ile yapmış olduğumuz ziyaretlerde tespitini yaptık. Akyazı Ticaret ve Sanayi Odaları olarak gerekli bakanlıklara ve gerekli merciler ile bilgi paylaşımı ve istişare toplantıları yaparak bu durumu muhataplarını aktardık ve takipçisi olacağız dedi.

Bayraktar fırın , pastacılık tavukçuluk ve yumurta sektöründe, faaliyet gösteren üyelerimize yapmış olduğumuz ziyaretlerde girdi fiyatlarının yükselişi kepenkleri kapatma seviyesine kadar getirdiğini ifade etdi. Özellikle una 1 ay içinde gelen %110 ‘luk artış, yeme gelen %95 lik artış tacirleri ve ticaret erbaplarını hizmeti vatandaşa getirebilme yönünde çok sıkıntıya sokmuştur. Faaliyetine devam eden üyelerimiz ise ayakta kalmak için mücadele içindedir gerekli tedbirlerin en kısa zamanda alınması yönündeki çalışmalarımız devam ediyor ve devam edecektir.

Bayraktar, , “Üyelerimizden gelen şikayetler doğrultusunda, Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası olarak, stokçulara ve fırsatçılara karşı Odamız olarak disiplin mekanizmalarını çalıştıracağımızı ve bu haksızlıkları yapan firmalara hak ettikleri cezaları vereceğimizi bir kez daha buradan kamuoyuna duyururuz. Herkes bilmeli ki; Vatandaşı mağdur edenlere karşı sessiz kalmayacağız.” ifadelerinde bulundu.

 

Bayraktar;, Stokçulara Ve Fırsatçılara Karşı Odamız Olarak Disiplin Mekanizmalarını Çalıştıracağız

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir