Çark Caddesine Artık HES Kodu İle Girilecek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çark Caddesi’nde girişler için HES (Hayat Eve Sığar) kodu zorunluğu uygulanıyor. Sakarya’nın en işlek caddesi olan Çark Caddesi İl Hıfzıssıhha Kurulunda alınan kararlar neticesinde Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından bariyerle kapatılarak HES (Hayat Eve Sığar) kodu kontrolü yapıldı.CADDELERE GİRİŞLERDE HES KODU DÖNEMİ

Ülke genelinde birçok noktaya giriş için HES kodu zorunluluğu getirilmişti. Sakarya Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar neticesinde Sakarya’nın en işlek caddesi olan Çark Caddesi’ne girişlerde HES kodu zorunluluğu getirildi. Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri bugün saat 13.00 sıralarında cadde girişlerini bariyerle kapatarak HES kodu kontrolü yaptı Sakarya’nın en işlek olan caddesine HES kodu olmayan vatandaşların girişine izin verilmezken, HES kodu olmayan vatandaşlara ise polis ekipleri yardımcı olarak HES kodu almaları sağlandı.

“ÇOK SAĞLIKLI UYGULAMA”

Uygulamanın daha öncesinde olmasını gerektiğini söyleyen Funda Akarsu, “Çok sağlıklı bir uygulama. Zaten çoktan beri bekliyorduk böyle bir şeyi. Çok uzun zaman önce olmalıydı bence. Çünkü tanıdıklarımdan bir çoğu temaslı olmalarına rağmen özellikle arka sokaklarda dükkan açıyorlardı. Bence çok uygun ve iyi bir uygulama ama daha önce olması gerekirdi diye düşünüyorum. Özellikle kendimizi de suçluyorum bu konuda vatandaş olarak çokta sorumlu davrandığımızı düşünmüyorum açıkçası” dedi.

“EN BAŞINDA YAPILMASI GEREKİYORDU”

Yunus Emre Yakut, “Daha güzel oldu. En başında yapılması gerekiyordu. Giriş ve çıkışlarda durakların başında, bu caddeye girdiğin zaman kimin ne hastalığı var belli değil. Mesela sokağa çıkıyor telefonunu kapatarak. Bu uygulama güzel, ben gerçekten devletimize teşekkür ederim, ellerine, kollarına ve emeklerine sağlık. En başında yapılması gereken bir şeydi aslında” şeklinde konuştu.

“OLUMLU OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Emrullah Yaşar isimli vatandaş, “Olumlu etkisi illaki vardır sonuçta sistemsel olarak takip oluyorlar ve bunun olumlu olacağını düşünüyorum” dedi.

 

Çark Caddesine Artık HES Kodu İle Girilecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir