Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esnafa Güzel Haberi Paylaştı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

‘Yüz Yüze Türkiye Esnaf Buluşması’ programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnafa güzel haberi paylaştı.
Rabbim hepinizden razı olsun. Dünya ile birlikte ülkemizi de olumsuz etkileyen bir KOVİD-19 süreci yaşadık. Yetmedi, Rusya-Ukrayna savaşı ile bir de enerji krizi eklendi. Avrupa’dan ABD’ye tüm Dünya son 60-70 yılın en yüksek enflasyon oranlarıyla mücadele ediyor. Türkiye hamdolsun güçlü altyapısı kendini pozitif olarak ayrıştırmayı başarmıştır. Tabi bu arada sıkıntılar da yaşadık. Çok büyük mücadele verdik. Esnaflarımızın ve çalışanlarımızın ayakta kalmasını sağlayacak tedbirler aldık.

ESNAFA YENİ MÜJDE

Salgın döneminde esnafımızın ayakta kalmasını sağlayacak tedbirler aldık. Esnafımıza 4.6 milyar lira ayırdık. Yatırımlardaki kredi limitini 1.5 milyon liraya yükselttik.

Dikkat ederseniz bunlar salgın dönemi ve sonrasına ilişkin çalışmalarımızdır. Son 20 yıldır esnafımıza verdiğimiz destekleri saymaya kalksak saatler, hatta günler sürer.

Paraf Troy kartlı esnafımızın hammadde, malzeme ve benzeri alımlarında kullandığı kredi kartı üst limitini 100 bin liradan 150 bin liraya yükseltiyoruz. Halk Bank’tan Paraf, Troy, Esnaf kredi kartı bulunan esnafımız 3 ay ödemesiz toplam 12 ay vadeli ve yüzde 9,75 gibi düşük faizle taksitlendirme yapabilecek.

Esnafa verilen destek paketi limitini 150 milyar liraya çıkarıyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 milyar lira esnaf kredisi parolasıyla hayata geçirdiğimiz destek paketinden şimdiye kadar 136 bin esnafımız faydalandı

Genç girişimcilerimizi ‘İlk İş Yerim’ projesiyle uygun şartlarda iş yeri sahibi yapıyoruz. Çalışanlarımızıda enflasyon sebebiyle oluşan refah kaybını telafi ediyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esnafa Güzel Haberi Paylaştı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir