Cumhurbaşkanından KYK Kredi Borçları Müjdesi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle; Dünyadaki siyasi ve ekonomik dengelerin yeniden inşa edildiği şu dönemde birliğimize sıkı sıkıya sarılarak ülkemizi hak ettiği yere getireceğiz. Türkiye’nin tökezlemesini, Türk milletinin pes etmesini işte bu şekilde vereceğiz.
NATO Madrid zirvesinde ülkemizin krizler konusundaki yaklaşımlarını en üst düzeyde dile getirdik. İsveç ve Finlandiya’nın üyelik süreci için getirdiğimiz şartların kabulü üzerine şartlı onayımızı üyelerle paylaştık. İsveç ve Finlandiya’nın üyeliği ile ilgili şartlarımız için gerekli adım atılmazsa süreci donduracağımızı bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Bizim Türkiye olarak bu duruşumuz çok nettir, gerisini kendileri bilir.

KYK KREDİ BORÇLARI MÜJDESİ

Alınan kredilerin geri ödemeleri mezuniyetten 2 yıl sonra başlıyor. Bu süre içinde mezun öğrenci sigorta girişi olan bir işe başlayamamışsa e-Devlet üzerinden ödemeyi erteleyebiliyor. Bugüne kadar kredi ödemesi belli bir faiz üzerinden yurt içi fiyat endeksi üzerinden yapılıyordu.

Bugüne kadar kredi ve burs miktarlarını 14 kat artırdık. Mezun öğrencinin henüz SGK girişi yoksa kredini ödemesini erteleyebiliyor. Son dönemde enflasyonun arzu etmediğimiz düzeylere yükselmesi öğrenim kredi güncellemesinde beklenmedik noktaya gelmesine yol açtı. Haftalar öncesinden ilgili arkadaşlarıma talimatlarımızı verdik, çalışmalarımıza başladık. Hiç bir zaman faiz uygulaması yapmadık. Ama bay Kemal’de yalan bol. Utanmadan sıkılmadan faizden bahsediyor. Böyle birşey yok. Hiçbir öğrenci faiz uygulamasına tabi tutulmadı.

Kabine toplantımızda kredi geri ödemelerinin herhangi bir enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi üzerinden yapılmasını kararlaştırdık. Yani ana para bu uygulamadan halen kredi geri ödemesi yapan tüm gençlerimiz yararlanacak. Geri ödemelerde 26 milyar TL’den feragat ettik. 3 milyon 157 bin gencimizin öğrenim kredisi sorununu kökten çözmüş olduk.

 

Cumhurbaşkanından KYK Kredi Borçları Müjdesi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir