Dere Yatakları Genişletiliyor!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DERE YATAKLARINDA SEL ÖNLEYİCİ TEMİZLİK ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

 

İlçe genelinde su taşkınları önlemek, dere yataklarını temiz tutmak için çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren Akyazı Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü teknik ekipleri çalışmalar kapsamında Ormanköy mahallesinde bulunan Ak Tarla dere yatağında çalışmalarına başladı.

 

Özellikle ilçe genelinde kuvvetli yağmur sonralarında sel ve su taşkınlarına sebep olan derelerde ve dere havzalarında su akışını engelleyen birikintilerin çamurların temizlenmesi, Yine dere yataklarının kenarlarında toprak erozyonu sonrasında oluşan toprak kaymalarının kaldırılması ana dereyle olan bağlantılarının akıcı hale getirilmesi derelerin akıcı bağlantıları ve giriş çıkış ağızları oluşturulması adına derelerin ıslah işlemlerini sürdüren Akyazı Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü teknik ekipleri çalışmalar kapsamında Ormanköy mahallesi Ak Tarla dere yatağında çalışmalarına başlayarak bu alanda oluşabilecek sel ve su taşkınlarını engellemek için hızla çalışmalarını yürütüyor.

resim11705_2 resim11705_4 resim11705_3

 

Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan “İlçemizin yağmur, sel, fırtına, heyelan, erozyon gibi doğal afetlerden ve unsurlardan alabileceği zararı en az miktara indirmek adına almış olduğumuz tedbirlerimiz günden güne arttırıyoruz. Bu kapsamda yağmur sonralarında oluşan taşmaları engellemek amacıyla dere yataklarımızın ıslah çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyoruz.  ” dedi.

Dere Yatakları Genişletiliyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir