Dünya’yı Yok Eden Başka ve Yeni Bir Dünya : Plastik Dünya’sı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Plastiğin önemi dünya açısından tartışılmaz bir şekilde önemşi hale geldi. Dünya olarak plastiği hayatımızda önemli bir yere koyduk. Ne kadar doğru ne kadar değil bu tartışılır. Plastiği kullanmamızda ki amaç, içindeki maddenin ya daha uzun ömürlü olmasıydı ya da içindeki maddeyi koruması.

Galiba bu işi topluma yararlı olsun diye sunup zararlı hale getirdik. Evet (özellikle) tek kullanımlık plastikler hayatımızı kolaylaştırıyor ama bunun yanında da bu atıklar okyanusları ve doğayı kirletip diğer canlıların hayatını riske atıyor. Eğer ki herhangi bir önlem alınmazsa ve bu olay bu hızıyla devam ederse (yani biz bunun farkında olup dünyamızı kirletmeye devam edersek) 2050 yılından sonra denizlerdeki çöp miktarının balık miktarını geçeceği düşünülünüyor.

Hatta Büyük Okyanus’ta , Hawaii ile Kaliforniya arasında oluşmuş dev çöp adasında yaklaşık seksen bin ton plastik atık birikmiş. Bu atıkların bazıları sahillere vuruyor bazıları da okyanus ve denizlerde kalıp hayvanlara ve doğaya zarar veriyor.

Şuan da bu çöp adanın yüz ölçümü neredeyse Türkiye’nin 2 katı…

Eğer ki biz (yani insanlar) bu şekilde doğaya zarar vermeye devam edersek sonumuzun ne olacağı az çok belli o yüzden bu dünyayı korumak istiyorsak korumak için önlem almalıyız.

Eldivenler ellere , çöpler çöpe…

 

Kaynakça: Bilim Çocuk Dergisi

Dünya’yı Yok Eden Başka ve Yeni Bir Dünya : Plastik Dünya’sı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 Yorum

  1. 30 Haziran 2020, 15:24

    Gelecek neslimizin bu kadar farkında ve duyarlı olmaları gurur verici..yine çok önemli bir konuyu ele almışsın Nil Tuana’m.Tebrik ederim kızım🍀👏👏💜

    Cevapla
  2. Çok güzel👏👏

    Cevapla
  3. 21 Temmuz 2020, 22:40

    Çocuk olarak okadar güzel anlatmışsınki başarının devamını dilerim

    Cevapla
  4. 30 Ağustos 2020, 21:35

    Diğer yazını sabırsızlıkla bekliyorum ☺️

    Cevapla