Facebook’taki “Yarın Teslim Tarihi” Başlıklı Gönderilerin Hepsi Sahte

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Facebook’ta hızla yayılan “yarın teslim tarihi” başlıklı sahte gönderilerin hiçbir yasal yükümlülüğü yok.

Milyonlarca kişiyi bir araya getirerek “sanal iletişim” kavramının çok büyük bir bölümünü oluşturan Facebook, zaman zaman sahte mesajlarla dolup taşabiliyor. Kullanıcılar, geçtiğimiz dönemlerde bununla ilgili birçok farklı örnekle karşılaştı. “Resmileşti Dikkat!” ve “Tüm paylaşımlarındanFacebook sorumludur” şeklinde yayılan gönderiler en iyi birkaç örnek.

“Yarın teslim tarihi” başlıklı gönderiler aslında sahte!

Facebook'taki

Facebook’ta son olarak, “yarın teslim tarihi” başlıklı yeni bir gönderi türedi. Hazırlanan metni paylaşanlar, Facebook’taki gizliliğini koruduğunu düşünüyor ama aslında bu tarz paylaşımlar hiçbir şey ifade etmiyor.

Sahte mesajlar neden yayılıyor?

Facebook'taki

Bu kez karşımıza çıkan metin, “paylaştığımız her şey yarın herkese açık olacakmış” şeklinde başlıyor. Sahte mesajlar, insanların hassas olduğu konuları baz alarak önemli bir kitleyi etkisi altına alabiliyor. Peki ama bu tarz paylaşımların asıl sebebi nedir?

Bu tarz paylaşımlar genellikle yeni bir Facebook sayfası oluşturmak, mevcut kitlesini büyütmek, sayfalardaki etkileşimi artırmak amaçlı yapılıyor.

Kullanıcılar ne yapabilir?

Kullanıcıların sahte mesajlara karşı alacağı birkaç önlem var. Bunlardan ilki bu tarz gönderilerin yayıldığı sayfalarla bağlantıyı kesmek; yani beğeniyi kaldırmak. Bunun dışında gönderileri şikayet etmek ve sayfayı şikayet etmek de önemli maddeler.

Facebook’taki “Yarın Teslim Tarihi” Başlıklı Gönderilerin Hepsi Sahte

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir