Akyazı’da Türk Polis Teşkilatının 174. Kuruluş Yıl dönümü Törenlerle kutlandı.

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akyazı’da Türk Polis Teşkilatının 174. Kuruluş Yıl dönümü Törenlerle kutlandı.

Atatürk Anıtında yapılan kutlamaya Kaymakam Yakup Güney, İlçe Emniyet Müdürü İsa Coşar, muhtarlar, polisler ve vatandaşlar katıldı. Program Atatürk Anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
Programda konuşan İlçe Emniyet Müdürü İsa Coşar, 10 Nisan 1845 yılında kurulan polis teşkilatında görev yapan her kademedeki teşkilat mensubunca kurulduğu ilk günden günümüze gelene kadar halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması, ülkenin birlik ve bütünlüğünün korunması gibi son derece önem ar z eden görevleri şerefle yerine getirdiğini söyledi.
Gücünü millet ve kanunlardan alan polis teşkilatının ülkenin huzur ve güvenliğini sağlayarak insanların siyasal düşünce, etnik yapı, inanç, sosyal ve ekonomik özelliklerine göre ayrım yapmaksızın fedakarca, gerektiğinde canını hiçe sayarak yerine getirdiğini ve toplumun güvenini kazandığını vurgulayan Coşar; “Teşkilatlarımız görevlerini yerine getiriyor olmanın huzuru içinde olup tüm kurum ve kuruluşlar içerisinde seçkin yerini daima korumuş ve korumaya devam etmektedir.
Akyazı İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak sorumluluk bilinci içerisinde kanunlardan almış olduğumuz yetki ile Akyazı halkının huzur ve güvenliği için çalışmaktan onur duymaktayız.
En yüksek makama terfi eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi de şükranla anar şehitlerimizin emaneti olan ailelerinin, emekli ve halen görevi başında bulunan meslektaşlarımın eş ve çocuklarınında 10 Nisan Polis Bayramını kutlar sağlık ve başarılar dilerim” dedi.
günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaparak, “Ülkemizin huzur ve güvenliği, kamu düzeninin korunması ve devamının sağlanması için çalışıyoruz.
Ülkemizde meydana gelen terör olaylarına karşı canla başla, gece gündüz mücadele demeden çalışma gayretindeyiz. Demokratik bir toplum içerisinde toplumun talep ve ihtiyaçlarına yönelik emniyet hizmetlerinin herkes tarafından ulaşılabilir olmasını sağlayarak, vatandaşın korkusuz bir şekilde yaşaması amacımızdır” dedi.
kaynak:akyazıhaber
Akyazı’da Türk Polis Teşkilatının 174. Kuruluş Yıl dönümü Törenlerle kutlandı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir