1. Haberler
  2. Akyazı Haberleri
  3. Filistin’e uygulanan zulümleri ele alan “Gün Doğmadan” adlı tiyatro oyunu Akyazıda

Filistin’e uygulanan zulümleri ele alan “Gün Doğmadan” adlı tiyatro oyunu Akyazıda

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akyazı Müftülüğü ve Akyazı ilçe Gençlik spor müdürlüğünce ortaklaşa düzenlenen Tiyatro etkinliği 8 Şubat Perşembe günü saat 19-00 da Recep Tayyip Erdoğan spor tesislerinde  yapılacak.

“Gün Doğmadan” oyunu Filistin meselesine dair farkındalık oluşturmayı amaçlıyor
İsrail’in Filistin’e karşı işlediği zulümleri ele alan “Gün Doğmadan” adlı tiyatro oyununu
Yusuf Engin Gezer’in yazdığı ve yönettiği oyunda Yusuf Duru, Hayrettin Batur, İsmail Hakkı Artemiz ve Metin Benli rol alıyor.

Oyunun müziklerini AK Parti İstanbul Milletvekili ve besteci Yücel Arzen hazırlarken danışmanlığını yazar Yusuf Kaplan üstlendi.
Oyunun hikayesine gelince..

“Hikayede Türkiye’den iki arkadaş var. Kudüs’ü merak ediyorlar ve ziyarete gidiyorlar turist olarak. Orada şahit oldukları mevzuları içinden bir diriliş, bir uyanışla dönüyorlar. Türkiye’de okumuş bir Sadi karakteri var, onunla tanışıyorlar. Hasan diye bir karakter var; bütün ailesini kaybetmiş, yarı meczup, aklı gidip geliyor. Olayın özetinde biraz güldürü de var. Bir yıl önce oyunu hazırladığımızda komedi had safhadaydı. Çünkü oradaki (Filistin’deki) insanlar onurlu insanlar. ‘Biz aciz değiliz, bizi aciz göstermeyin, biz izzetli ve onurlu insanlarız’ diyorlardı. Oradan yola çıkarak oyuna komediyi dahil ettik ama oyunun sonunda izleyiciler ağlayacak.”

 

Filistin’e uygulanan zulümleri ele alan “Gün Doğmadan” adlı tiyatro oyunu Akyazıda
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir