Bu Gece Regaip Kandili

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Müslüman alemi için çok önemli olan ve hayırlı olan bu gece Regaip Kandili idrak edilecek.

Bugün ne kandili? Kandilde yapılması gerekenleri ve okunacak duaları haberimizden görebilirsiniz. Binlerce hatta milyonlarca Müslüman vatandaş Kandil gecesi ibadetlerini yapacak.Bugün Regaip Kandili idrak edilecek. Vatandaşlar kandilde yapılması gerekenleri ve ayrıntılı bilgileri buradan inceleyebilirler. Bu anlamlı günde okunacak bazı dualar bulunuyor. İşte 2016 Regaip Kandili hakkında detaylı açıklamalar.

Regâip, Arapça bir kelimedir ve “reğa-be” kökünden gelmektedir. Kelime olarak, herhangi bir şeyi istemek, arzulamak, ona karşı meyletmek ve onu elde etmek için çaba sarf etmek demektir. “Reğîb” kelimesi ise, “reğabe”‘den türemiş olan bir isimdir ve kendisine rağbet edilen, arzulanan, talep edilen şey demektir. Regaip gecesi denilince; “Çok lütuf ve ihsanla dolu, kıymetli ve değeri büyük, çok iyi değerlendirilmesi gereken gece” manası anlaşılır. Bu gecede Yüce Allah lütuflarını sağanak sağanak yağdırır.

Recep ayının ilk cuma gecesine Regaip Gecesi denir. 7 Nisan Perşembe günü akşamı da Regaip Kandili‘dir. Bu geceye Regaip gecesi ismini melekler vermişlerdir. Her Cuma gecesi başlı başına kıymetli bir gecedir. Bu iki kıymetli gece bir araya gelince, çok daha kıymetli oluyor. Allah Teâlâ, bu gece hürmetine, müminlere, birçok ihsanlar ve ikramlar yapar. Bu geceye değer verip ihya edenleri affeder. Bu gecede yapılan dualar ve ibadetler kabul olur, namaz, oruç, sadaka gibi ibadetlere sayısız sevaplar verilir. Pazartesi ve perşembe günleri oruç tutup, gecesini de ihya etmek ayrıca çok sevaptır. Perşembe günü Kandil gecesine oruç tutarak kavuşalım.

regaibkandiliyasamvesag

Bu Gece Regaip Kandili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir