Genç Spor Psikoloğu Bilal Özcan’dan Minik Judoculara Önemli Tavsiyeler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Genç Spor Psikoloğu Bilal Özcan’dan Minik Judoculara Tavsiyeler…

Akyazı İlçe Spor Müdürlüğü bünyesinde çalışmalar yürüten Akyazı’lı Genç sporcu psikoloğu Bilal Özcan İlçe Spor müdürlüğüne bağlı çalışan judo sporcularımıza başarıya giden yolda sporcu ne yapmalı adlı çalışma gerçekleştirdi.

Bilal Özcan; Fiziksel ya da duygusal tükenmişlik, kişisel olarak başarının düşüşü, sporun artık keyif vermemesi, zamanı yönetememe problemi, başka aktivitelere öncelik vermek, antrenör ile yaşanan bazı problemler gibi pek çok konu sporu bırakmanın veya devamlılığı sağlayamamanın sebepleri arasında sayılabilir. Siz de zaman içerisinde bu saydıklarım arasından bir tanesini veya birkaç tanesini deneyimlemiş olabilirsiniz.
Sporda tükenmişliği anlamanın en önemli yolu ise motivasyondur. Motivasyon süreç içerisinde değişim gösterebilir. Kimi zaman artar, kimi zaman azalır, kimi zaman ise belli bir seviyede devam eder. Artışlar da düşüşler de normaldir. Önemli olan bu değişimlerin sebebini fark ederek artışları korumaya devam etmek ve düşüşlere yönelik nasıl bir çözüm üretilebileceğini belirlemektir. 
Bizler sporcularımızın sahip olması gereken olmazsa olmazlarından motivasyonlarını en üst seviyeye yükseltebilmenin gayretindeyiz dedi.
Genç Spor Psikoloğu Bilal Özcan’dan Minik Judoculara Önemli Tavsiyeler

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir