Güreşin Kalbi Akyazı’da Attı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akyazı Belediyesi tarafından bu yıl 55ncisi gerçekleştirilen Akyazı Akbalık yağlı pehlivan güreşleri 789 Pehlivan’ın katılımı ile nefes kesen mücadeleleri ve Türkiye’de ilk olarak yapılan muhteşem altın kemer ödülleri ve elektronik ortamda yapılan kura çekimleri ile birçok televizyon kanalının canlı yayını ile Akbalıkta yapıldı.

Akyazı Akbalık yağlı pehlivan güreşleri kuraların öncesinde okunan Kuran-ı Kerim tilavetleri ve yapılan duaların ardından kura çekimine başlandı.

 

Akbalık Güreşleri yoğun katılım ve ilgi gördü

Her yıl Festival havasında geçen çevre iller dâhil olmak üzere Türkiye’nin birçok ilinden gelen misafirler ve binlerce vatandaşın katılımı ile gerçekleştirilen Akbalık Yağlı Pehlivan güreşleri yoğun ilgi ve katılım görürken tribünleri dolduran vatandaşlar izledikleri güreşlerde seyrine doyulmaz anlar yaşadılar.

 

Güreşleri İzleyenler Kendinden geçti

2 Temmuz Pazar günü tarihi Akbalık Meydanında bu yıl 55.cisi yapılan Geleneksek Akyazı Akbalık yağlı pehlivan güreşlerinde 14 kategoriden 789 Pehlivan katılırken birbirinden güzel nefes kesen güreşler izleyenleri kendinden geçirdi.

 

Devletin Zirvesinden Akyazı Akbalık Güreşlerine tebrik yağdı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ve Ak Parti Genel Başkan yardımcısı Erol Kaya güreşleri tebrik etmek üzere Özel Kalemleri vasıtası ile tebrik mesajı yolladılar. Akbalık güreşlerini tebrik etmek üzer yolladıkları mesajda “Ata sporumuz yağlı pehlivan güreşlerini yaşatabilmek, devam ettirebilmek amacıyla mücadele veren ve bu organizasyonu sürdüren başta Akyazı Belediye Başkanımız Sayın Hasan Akcan olmak üzere Akbalık Güreş Ağası İdris Caymaz’a, katılan tüm pehlivanlara ve tüm halkımıza teşekkürlerimizi ve saygılarımızı sunarız” dediler.

 

Protokol’den yoğun katılım

Akbalık Yağlı Pehlivan Güreşlerine Ak Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen, Mhp Milletvekili Zihni Açba, Akyazı Kaymakamı Ömer Kalaylı, Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Karapürçek Belediye Başkanı Orhan Yıldırım, Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer,  Akyazı Belediye Başkan yardımcıları Mehmet Çakmak ve Mustafa Tonyalı, Türkiye Ziraat Odaları Başkanı Ş.Şemsi Bayraktar, 25. Dönem Ak Parti Sakarya Milletvekili ve eski Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Sakarya İl Jandarma komutanı Emin Dursun, Akyazı Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mustafa Hekimoğlu, Akyazı Askerlik Şubesi Başkanı ve Jandarma Garnizon Komutanı Çağatay Ergü,  Sakarya Gençlik ve Spor il Müdürü Fatih Çelikel, Akyazı Ak Parti İlçe Başkanı Feyzi Bora, Çapa Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahı anabilim dalı başkanı Prof Dr. Alaatin Çelik, İl Kültür Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz, Sapanca Kaymakamı Ali Ada, Sapanca Garnizon komutanı Jandarma Binbaşı Bahadır Aslan, Akyazı Orman İşletme Müdürü Mehmet Çalışkan, Akyazı hâkimlerinden Fuat Toprak, Akyazı Belediyesi Meclis Üyeleri, Akyazı Muhtarlar Dernek Başkanı Bekir Durmuş ve daha birçok protokol üyesi güreşleri izlemek üzere Akyazı’ya geldi.

 

Birçok Televizyon Kanalı Tarihi Güreşleri Naklen yayınladı.

Akyazı Akbalık Yağlı Pehlivan Güreşlerini tüm dünyaya izletmek üzere Trt spor, Tgrt ve Tgrt Euro, Tek Rumeli tv canlı yayın yaptılar. Programı izlemek üzere de çok sayıda basın mensubu güreşleri yakından takip ettiler. Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, akbalık Güreş Ağası İdris Caymaz ve Akbalık yeni Güreş ağası Mehmet Öztürk Canlı yayında konuşma yaparak Akbalık ile ilgili görüşlerini paylaştılar.

 

Başkan Akcan “Türkiye’de Kırkpınar’dan sonra en Büyük güreşler Akbalık Yağlı Güreşleridir”

Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan güreşlerle ilgili olarak televizyon kanalına yaptığı konuşmasında “Kırkpınar Güreşlerinden sonra Türkiye’nin en büyük Yağlı Güreşleri olan tarihi Akyazı Akbalık Yağlı Pehlivan Güreşlerimiz her yıl Festival havasında geçmektedir. Yüzlerce Pehlivanımız burada Güreşin kalbi ve sporun en çok sevildiği ilçe olan Akyazı’mıza gelmekteler. İlçemize gelen Tüm misafirlerimizde burada seyrine doyulmaz güreş müsabakaları izliyorlar. Akbalık Güreşlerimizin bu noktaya taşımamızda vesile olan Değerli Güreş Ağamız İdris Caymaz’ın emekleri çok büyük kendisine ve ayrıca bugün burada Er Meydanında güreşen 789 pehlivanlarımıza, hakem heyetimize, izlemeye gelen tüm misafirlerimize çok teşekkür ediyorum. Yağlı Güreşlerimizi inşallah her yıl bir öncekinden daha da büyük olacak şekilde devam ettireceğiz” dedi

 

Güreş Ağası İdris Caymaz “Akbalık Güreşlerine her yıl desteğimiz sürecek”

Bu yıl 55.cisini gerçekleştirdiğimiz Tarihi Akbalık Yağlı pehlivan güreşlerimiz yine her yıl olduğu gibi muhteşem geçiyor. Buranın havası atmosferi bir başka oluyor. Burası yağlı güreşler için o kadar müsait ve güzel bir ortam ki katılan pehlivanlarımız yaptıkları güreşlerden ve izlemeye gelen misafirlerimizde izledikleri güreşlerden zevk alıyorlar. Güreş ağası olarak Akyazı Akbalık güreşlerimiz için elimizden ne geliyorsa her yıl yapmaya gayret gösterdik bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz. Gelecek yıl için ağa seçimimiz yapıldı. Bu bir bayrak yarışıdır. Biz bayrağı Mehmet kardeşimize teslim ettik ama desteğimiz ilgimiz alakamı aynı şekilde yine devam edecek ilçemiz için akbalık Yağlı güreşleri için elimizden ne geliyorsa her zaman yapacağız “dedi.

 

81 İlden Katılan 789 Pehlivanın Güreş Mücadelesi Nefesleri Kesti

Türkiye’nin 81 ilinden katılan 789 Güreşçinin nefes kesen mücadeleleri sonrasında Akbalık Güreş alanına gelen misafirler Seyrine doyulmaz güreş resitali yaşadılar. Kıran kırana nefes nefese geçen mücadeleler sonrasına Başpehlivanlığı Hamza Köseoğlu Kazanırken Türkiye’de bir ilk olan 24 Ayara Altın Kemer Ödülünün de sahibi oldu. 2.liği ise güreş esnasında talihsiz bir sakatlık yaşayan Mehmet Yeşilyeşil, 3.lüğü Şaban Yılmaz ve Ali Gürbüz paylaştılar.

 

Yeni Akbalık Güreş Ağası Mehmet Öztürk oldu

Güreş müsabakaları sonunda Akyazı Belediye Başkanı Akcan başkanlığındaki 55. Geleneksel Akyazı Akbalık Yağlı Güreşleri Düzenleme Komitesi, yapılan ihalede 2014, 2015 ve 2016 ve bu sene düzenlenen güreşlerde Akbalık Ağası seçilen İdris Caymaz ağalıktan çekilerek,  Mehmet Öztürk gelecek sene için ağa seçildi. Kıran kırana giden artırımlarda 270 BİN TL veren Mehmet Öztürk yeni Ağa oldu.

 

Kura Çekimlerinde Türkiye de bir ilk yaşandı

55. Akyazı Akbalık Yağlı Güreşleri’nde Türkiye’de bir ilk yaşandı. Başpehlivan kura seçimi Türkiye’de ilk defa elektronik ortamda yapıldı.  Her güreşçi Bilgisayar ortamında yapılan kura ile rakibini belirledi. Müsabakalar sonunda kategorilerinde dereceye giren güreşçilere Akyazı Belediyesi Meclis üyeleri, protokol tarafından ödülleri takdim edildi.

 Yarışma Dereceye giren Sporcuların Tam listesi Belli oldu

55. Geleneksel Akyazı Akbalık Yağlı Güreşleri Cetvel Hakemi, Kule Hakemi ve Kule Baş Hakemi tarafından belirlenen tam derece listesi ise şöyle

 

KATEGORİ

DERECE

ADI SOYADI

KATILAN SPORCU

MİNİK 1

1

FURKAN ELAGÖZ

52

2

GAFFAR OKAN TÜRKMEN

3

ERSİN AVCIL

3

EMİRHAN TAŞ
MİNİK 2

1

CENGİZHAN DOĞAN

57

2

MUHAMMED ENES ÖZCAN

3

CANER BAYSAL

3

YUSUF KIRAT
TEŞVİK 1

1

DOĞUHAN TOPRAK

61

2

ALİ GÜLEÇ

3

ENGİN ATAR

3

MUHAMMET BİÇER
TEŞVİK 2

1

BAYRAM BERK KARACAN

61

2

RIZA DURMUŞ

3

SÜLEYMAN CEMAL COŞKUN

3

YURDAHAN ŞİMŞEK
TOZKOPARAN

1

MUSTAFA ALİ ÇILDAN

60

2

MİKAİL TOPAL

3

MUHARREM AKMAN

3

MEHMET KIRAT
AYAK

1

AHMET FARUK OĞUZ

68

2

SERHAT ÇAVUŞOĞLU

3

AZİZ KORK

3

CELAL BAYAR ÇİLENKER
DESTE KÜÇÜK

1

ENES DOĞAN

76

2

OSMAN KAN

3

YAKUP GÜLE

3

ABDULBASİ BALTA
DESTE ORTA

1

RAMAZAN SARI

48

2

ABDULBAKİ KARA

3

KEREM KAHYA

3

İBRAHİM ÇAĞLAYAN
DESTE BÜYÜK

1

MUHAMMED CAN KUZAY

20

2

TUFAN GÜZEL

3

NAİL SEYYAR

3

İSMAİL DURHAN
KÜÇÜK ORTA KÜÇÜK

1

MEHMET ALİ AVCI

90

2

HASAN GÜZELLER

3

İLHAN KIRMIZIKAN

3

MUSTAFA TAŞ
KÜÇÜK ORTA BÜYÜK

1

MENDERES SALTIK

61

2

YUSUF MİNTAN

3

OĞUZHAN YUSUF ALTUN

3

RIDVAN KAYA
 BÜYÜK ORTA

1

CENGİZHAN ŞİMŞEK

54

2

MEVLÜT KÖKEN

3

RASİM SARAÇ

3

TOLGA TURAN
 BAŞ ALTI

1

KÜRŞAT KORKMAZ

46

2

HASAN BORKU

3

TANJU GEMİCİ

3

CEMALİ KÜÇÜKGÜÇLÜ
 BAŞ

1

HAMZA KÖSEOĞLU

35

2

MEHMET YEŞİLYEŞİL

3

ŞABAN YILMAZ

3

ALİ GÜRBÜZ

TOPLAM KATILAN GÜREŞÇİ SAYISI

789

Güreşin Kalbi Akyazı’da Attı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 5 Temmuz 2017, 02:47

    Aaaa ne kadar ayıp karakter abıdesı savaş tan centılmen secıldı haberı atlamışsın Ömer Bey

    Cevapla