Hamurun Yolculuğu Projesinde Sona Gelindi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
The Journey Of Dough (Hamurun Yolculuğu) eTwinning Projesi Yaygınlaştırma Çalışmalarına aralıksız devam ediliyor.
Tahılın ortaya çıkmasından una dönüşmesi, ekmeğin ortaya çıkması, unun mantı-makarna-kek-börek-baklava gibi mamullere evirilmesi, bunların öğrenciler tarafından araştırılarak Yiyecek İçecek Hizmetleri Mutfak Atölyelerinde uygulanması ve farklı ülkelere / kültürlere ait hamur işlerinin öğrenilmesi / denenmesi gibi hedefleri bulunan The Journey Of Dough (Hamurun Yolculuğu) eTwinning Projesi 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Ekim Ayında ile birlikte başladı.
Farklı ülkelerden (Türkiye-Azerbaycan-Polonya-Romanya) disiplinler arası yaklaşım ile farklı branştan (Yiyecek İçecek Hizmetleri, İngilizce, Turizm vs) öğretmenler ile başlayan projenin kuruculuğunu Akyazı Nilüfer Hatun MTAL Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Öğretmeni Ali TOSUN ile Rize Çayeli MTAL Yiyecek İçecek Hizmetleri Öğretmeni Serhat KARTAL yapmakta ve Akyazı Nilüfer Hatun MTAL İngilizce Öğretmeni Merve ÇAĞLAR’da projede yer almaktadır.
Nisan Ayı itibariyle çalışmalarını tamamlayan öğrenciler, öğretmenleri Ali TOSUN ve Merve ÇAĞLAR rehberliğinde proje nihai ürünü olarak Etkileşimli İngilizce Tarifler e-Kitabı yaptı. Öğretmenlerimiz projeleri hakkında okulumuz öğretmenlerine ve Okul Müdürümüz Enver EKİCİ’ye bilgi vererek yaygınlaştırma çalışmaları yaptılar.
Projede içerisinde yapılan Coğrafi İşaretli Hamur Ürünleri 2022 Masa Takvimi ortak çalışması ve nihai ürün Etkileşimli İngilizce Tarifler e-Kitabını proje yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında, Okul Müdürümüz Enver EKİCİ ile birlikte öğretmenlerimiz İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Recep ÖZDEMİR ve İlçe Mesleki-Teknik Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü Ramazan ŞERBETÇİ’ye teslim ederek proje son durumu hakkında bilgi verdiler. Ayrıca Kadir Gecesi olması nedeniyle de The Journey Of Dough (Hamurun Yolculuğu) eTwinning Projesi öğrencilerinin yaptıkları kandil simitlerini de ikram ettiler.
Hamurun Yolculuğu Projesinde Sona Gelindi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir