Harputoğlundan Koronavirüs Tepkisi ‘ Be Hey Hoca’ ..!!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akyazı’nın Önemli İsimlerinden Kanaat önderi,Gazi Süleyman Paşa Camii emekli imamı ve Akyazı Kıraat Eğitim Merkezi Başkanı olan Hüseyin Harputoğlu Hoca Diyanetin Cuma namazı ve koronavirüs ile alakalı yaptığı açıklamayı eleştirdi.

Hüseyin Harputoğlu Hoca Kıraat Eğitim Merkezi Sosyal Medya hesabından yaptığı açıklamada;

Virüs yüzünden ibadetlerimizi de kaldıracaklar. Virüs mü can alır, yoksa Allah Celle Celalühü mü can alır? Virüsün merkezi camiler midir? Dışarıda yüzlerce yerler, fabrikalar vesaireler devam ediyor. Be hey Hoca! İşkembe-i Kübra’dan sallıyorsun, Cuma’ya gitmeyin evde kılın diye! Evde duranlar ölmüyor mu?

Bakara süresinin 243. Ayeti Kerimesinde Allah Celle Cellalühü şöyle buyuruyor; “Binlerce oldukları halde, ölüm korkusundan dolayı yurtlarından çıkıp gidenleri görmedin mi? Allah onlara ölün dedi (öldüler). Sonra onları diriltti. Şüphesiz Allah insanlara karşı lütufkârdır. Lakin insanların çoğu şükretmez.”

Hz.Ömer (r.a.) suikaste uğrayınca doktora götürdüler. Doktor yarasını dikti ve bir hafta yerinden kalkmayacaksın dedi. Hz.Ömer (r.a.) Ezan-ı Muhammedi okunmaya başlayınca yerinden fırladı. Ya Ömer! Kalkma dediler. Kalksam ne olacak? Yarada ki dikişler açılır, kanama olur ve ölürsün dediler. Ya, ölüm var diye namaz kılmayacak mıyım dedi ve kalktı. Kanama başlamasıyla şehadet şerbetini içti. Gafillere ders olsun.dedi.

Selam Hüdaya tabii olanlara olsun.

Şeyh’ul Kurra Hüseyin HARPUTOĞLU

Harputoğlundan Koronavirüs Tepkisi ‘ Be Hey Hoca’ ..!!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir