Hiçbir Madde Beni Sağlığım Kadar Mutlu Edemez

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hiçbir Madde Beni Sağlığım Kadar Mutlu Edemez

Akyazı Yeşilay ekibi Akyazı’ya özgü projeler için Dokurcun mahallesini ziyaret ederek mahalle eşrafıyla bir araya geldi. Yeşilay ve çalışmalar anlatıldı. Resim sergisi ve stant çalışmalarıyla çocukların Genç Yeşilay’cı olmaları için #bağımsız gençlik ruhunu aşılandı.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti, 5 Mart 1920 yılında kurulmuş ve 1934 yılında Kamuya Yararlı Dernek statüsüne alınmış bir kuruluştur. Alkol, madde, tütün, kumar ve teknoloji bağımlılığı alanlarında ulusal ve uluslararası çapta halk sağlığı çalışmaları yapan Yeşilay, yaptığı çalışmalarla sağlıklı geleceğe ve sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı sağlayarak toplum menfaatine dönük hizmetlerine Sakarya Şubesi aracılığıyla devam etmektedir.

Bu doğrultu da Akyazı’da çalışmalarına ilçe temsilcisi Kamil Bostan ile devam ettirmektedir. Akyazı’da projelerini, gençleri bağımlılıktan uzak tutacak ve onları spora, kendilerini geliştirecek faaliyetlere yönlendirmek için ilçe merkezinin yanında uzak mahallelerine de ulaşmayı amaçlıyor. Bu doğrultuda ilk rota Dokurcun oldu. Dokurcun’u ziyaret eden Akyazı Yeşilay ekibi, mahalle çay bahçesinde aile büyüklerine hitap ederek bağımlılığın zararlarını anlatan resim sergisini ve stand çalışması yaptı. Sosyal imkanları kısıtlı ve bağımlılığa yakın gençlere kamu kurumlarıyla birlikte sağlıklı vakit geçirecekleri alanlara yönlendirmek, kamu binalarını işlevsel hale getirmek ve gençlerin ilgi duyduğu sportif faaliyetler için antröner ve hoca desteği sunmak için kamu kurum ve personelleriyle işbirliği geliştirerek kolları sıvadı.

Gençlerimizi anne ve babaları gibi Yeşilay olarak sağlığını düşünüyoruz. Akyazı’lılardan beklentimiz evlatlarımızın kendini kötü alışkanlıkların pençesinde bulmasını engellemek veya tedavi olmasını sağlamak için tek vücut olmamız, bu düşünceyi ve emek gösterecek kurumları ve çalışanları desteklemeniz, çocuklarımızın elinden tutup teşvik etmenizdir. Bugün veya yarın hemen görülemeyecek bu #bağımsızgençlik hayırlı hareketi ileride insanımızın ve gençlerimizin hayatının kurtulmasına vesile olduğunu göreceksiniz dedi.

 

Hiçbir Madde Beni Sağlığım Kadar Mutlu Edemez

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir