İlçe Tarım Müdürü Meydan; Her Yaştan Sahipli Köpeklerin Kayıt Altına Alınması Zorunlu Oldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KEDİ VE KÖPEKLERE DERİALTI MİKROÇİP UYGULANACAK
UYGULAMA KÖPEKLERDE BAŞLATILIRKEN, KEDİ VE GELİNCİKLERDE 2022’DE BAŞLAYACAK
Akyazı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Veysel MEYDAN “Yönetmelik kapsamında her yaştan sahipli köpeklerin ve her yaştan sahipli kedilerin 2022 yılının sonuna kadar kimliklendirilerek kayıt altına alınması zorunlu oldu. Hayvan sahiplerinin bu işlemi bu süreler içinde yaptırması gerekiyor. Bu süreden sonra her yaştaki hayvanların kimliklendirme işlemi yapılmayacak olup sadece yeni doğan yani 3 aylık yaşa kadar olan hayvanların kimliklendirilmesi yapılacak.
Mikroçip uygulamasının faydalarını anlatan İlçe Tarım Ve Orman Müdürü Veysel MEYDAN “Öncelikli amaç hayvan hastalıklarının kontrolünü sağlamak. Bunun dışında hayvanın çalınması veya kaybolması durumunda yer tespiti yapılıp hayvan sahibine daha kolayca ulaşılabilecek. Ayrıca sisteme hayvan sahibin yanına acil durumlara ulaşılabilecek ikinci kişi de eklenecektir. Hayvanın bir an önce sahibine ulaşılması planlanmaktadır. Mikroçip bireysel tanımlama numarasını içeren, pirinç tanesi büyüklüğünde steril enjektör içerisinde yer alan bir cihaz. Herhangi bir enerji güç almadığı için radyasyon yaymaz ve hayvana da zararı yok. Hayvanın kürek kemikleri arasına deri altına yerleştirilme suretiyle takılır.
Mikroçip uygulamasının zorunlu olduğunu vurgulayan Meydan “Bu mikroçipler takıldıktan sonra hayvanı sokağa terk ettiği tespit edilirse, hayvan sahibine gelip hayvanı alması için 30 gün süre verilecek. Eğer 30 gün içerisinde teslim almazsa hayvanı sokağa terk etmiş olarak kabul edilip idari para cezası uygulanacak.
Mikroçip uygulama hizmetlerini; İlçe Müdürlüğümüz bünyesinde Veteriner hekimlerimizden yapılabilir ve aynı zamanda serbest veteriner hekimlere de müracaat edip taktırabilirler dedi..

 

İlçe Tarım Müdürü Meydan; Her Yaştan Sahipli Köpeklerin Kayıt Altına Alınması Zorunlu Oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir