İlçelerimizde Doğal Gaz Kaynakları Bulundu

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sakarya’da 3 ilçede doğalgaz bulundu

Sakarya’da Söğütlü, Serdivan ve Ferizli ilçelerinde 400 ve 450 metre derinlikte doğalgaz bulundu.

İstanbul’da faaliyet gösteren bir firma Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nden 6 ay önce Sakarya’da 498 bin dönüm alanda doğalgaz aramak için izin aldı. Bu izin sonrasında Sakarya genelinde sondaj kuyuları ile doğalgaz aramasına başlandı. Aramalar sonucunda Söğütlü’de 400, Ferizli ve Serdivan’da ise 450 metre derinlikte doğalgaz bulundu. Firma üç bölgede doğalgaz bulunmasıyla ilgili olarak Sakarya Valiliği’ne bilgi verirken, doğalgaz bulunan bölgelerdeki sondaj yapılan kuyuların önlem olarak kapatıldığı belirtildi.

 

Sakarya Valiliği ise il genelinde yapılan doğalgaz arama çalışmalarında doğalgaz bulunduğunu doğrularken, bölgedeki doğalgaz rezervi hakkında önümüzdeki günlerde bir açıklama yapılacağı belirtildi.

İlçelerimizde Doğal Gaz Kaynakları Bulundu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 8 Mart 2022, 11:38

    Doğalgaz çok derinlerde hidrojenin karbonla reaksiyonla oluşarak derinlerden yüzeye çıkar. Genellikle rezervler likit (sıvı ) halinde bulunur. Sondaj rezerve ulaştığı zaman aniden sıvı halden gaz haline gelmesiyle sondaj kuyuya geçiş noktasını buzla kapatarak doğalgazın yüzeye çıkışını engelleyerek doğalgaz kuyuların kapanmasına sebep olur. Doğalgaz çıkan her yer çok önemli büyük rezerv olan yerdir. İkinci önemli husus genellikle doğalgaz rezervlerinin altında çok derinlere inen petrol rezervleri vardır. Üst kısımlarda doğalgaz olmayan yerlerde petrol yüzeye çok yakın olarak rezerv oluşturur. Mevcut petrol rezervlerinin altına su göndererek petrolü kuyulardan fışkırır hale getirerek yüzlerce kuyudan elde edilen petrolü tek bir kuyudan alınabilir.

    Cevapla