İnsana İnsan Olarak Bakabilmek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÖZEL Avrupa Havadis web sitesi genel yayın yönetmeni Akyazılı hemşehrimiz Sinan Şahinoğlu köşe yazılarını artık Akyazı Havadis’te paylaşıp hemşeriyle dertleşecek. Sinan Şahinoğlu; ilk yazısını sizlerle paylaştı.


Herkese merhaba değerli hemşehrilerim,

Avusturya’da yaşayan bir Akyazılı olarak uzun zamandır dikkatli bir şekilde takip ettiğim ve gerek Akyazı gerekse de Sakarya haberlerini okuduğum Akyazı Havadis gazetesinden Ömer Dere beyden gelen köşe yazısı yazma teklifini büyük bir mutluluk ile kabul ettim.

İnşaAllah zaman zaman farklı konularda köşe yazılarımla siz değerli hemşehrilerim ile beraber olma fırsatı bulacağım.

Gerek Sakaryalı gerekse de güzel ülkemizin farklı şehirlerinden yaklaşık 5 Milyon insanımız yaşıyor Avrupa ülkelerinde ve ben de bunlardan biri olarak; bir çok konuda farklı düşünen Avrupa ve Türk insanın ortak bir düşüncesi üzerinden bir köşe yazısı yazmak isterim!

Türkiye son dönemlerde, gerek sınır ötesi operasyonlar, gerek yaşadığı deprem gibi doğal afetler gerekse de ekonomik sıkıntılar nedeni ile; her dünya ülkesi gibi sıkıntılı bir dönem yaşıyor.

Belki Türkiye’de yaşayan insanlar, Avrupa ülkelerinde ya da dünyanın farklı ülkelerinde insanlar ekonomik anlamda rahat içinde yaşıyor sanılabilir; ancak ekonomik kriz son dönemlerde tüm dünyanın ortak sorunu.

SUÇLU: YABANCILAR

Günümüzde olduğu gibi, her zaman bu anlayış hakim olmuş ve yaşanan her ekonomik daralmada; suçlu, ülkelerde ülkede yaşayan yabancılar ve azınlıklar olarak ilân edilir ve bu hassasiyeti her zaman kaşıyan ve bundan beslenen siyasi partiler olmuştur.

ÜLKEMİZDE SURİYELİLER NE DURUMDA İSE AVRUPA’DA TÜRKLER O DURUMDA

Bugün ülkemizde yaşayan milyonlarca Suriyeli ne durumda ise Avrupa ülkelerinde yaşayan Türkler de tam olarak aynı durumda.

Türkiye’de yaşayan Suriyelilerin durumu sosyo-ekonomik anlamda sorgulanabilir belki, ülkeye uyum sağlayamayanlar da olabilir içlerinde; ancak bu durumu genelleyerek tüm Suriyelileri düşman ilan etmenin ne demek olduğunu; Avrupa ülkelerinde yaşayan insanlarımız çok iyi bilir.

Ülkede yaşayan azınlıklar üzerinden siyaset yapan ve toplumu ülkede yaşayan yabancılara (!) düşman eden anlayış sadece Türkiye’de değil; tüm Avrupa ülkelerinde aynı argümanlar ile besleniyorlar!

Avrupa ülkelerinde yabancılar üzerinden yapılan ırkçı siyasetin argümanları ve Türklerin neler ile suçlandığını alt alta sıraladığımızda neredeyse tamamının Türkiye’de Suriyelilere yöneltilenler ile aynı olduğunu göreceksiniz.

1. Yabancılar ucuza çalıştığı için işlerimizi elimizden aldılar…

2. Yabancılar ülkelerin huzurunu bozdular…

3. Yabancılar genç kızlarımızı rahatsız ediyorlar…

4. Yabancılar devletten aldıkları yardımlar ile geçiniyorlar…

5. Yabancılar sürekli suç işliyor…

6. Yabancılar yüzünden kiralar arttı, ev bulamıyoruz…

Tüm Avrupa ve dahi Avrupa ülkelerinde yabancılar için kullanılan bu söylemler size de tanıdık geliyor değil mi?

İnsanlara Suriyeli, Türk, İngiliz diye bakmak yerine; sadece insan olarak bakmak en mantıklı yoldur.

Ünlü bilim adamı Einstein’ın da dediği gibi; “akıllı insanlar için insanlar ikiyi ayrılır; iyi insanlar ve kötü insanlar”…

Başta hemşehrilerim olmak üzere tüm İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramını kutlarım, inşaAllah bu bayram; bayram namazı kılmadan kutladığımız son bayram olur…

Saygılarımla…

İnsana İnsan Olarak Bakabilmek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 23 Mayıs 2020, 14:08

    Muhtesem tespit harika yorum emeginize saglik. Turkun turkte baska dostu da yoktur .para almancilarda diyenler iyi okusun.yasamayan bilemez anlayamaz o ayri.

    Cevapla