Kabinenin Gündeminde (EYT) Düzenlemesi ve Karadeniz Doğal Gazı Var

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak kabinenin gündeminde Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ve Karadeniz doğal gazı var.
Yılın son Kabine toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak. Kabinenin öncelikli gündeminde Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ile Karadeniz doğal gazına ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklayacağı müjde bulunuyor.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşecek Kabine toplantısında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, hazırlıkları son aşamaya gelen EYT düzenlemesi hakkında sunum yapacak. Aralık ayında 1 milyon 900 bin kişi olarak hesaplanan EYT’den yararlanacak kişi sayısının, ocak ayında 2 milyonu geçmesi bekleniyor.

YAŞ SINIRI MERAK KONUSU

EYT düzenlemesi, sigorta girişi 8 Eylül 1999 öncesi yapılan, pirim günü şartını tamamlayan ve sigortalılık süresini dolduranları kapsıyor. Düzenlemenin yaş sınırını içerip içermeyeceği ise henüz netleşmedi. Yaş sınırı ile ilgili nihai kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vereceği ifade ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan dönüşü soruları yanıtlarken “Bizim hedefimiz, arkadaşlarımızla da yaptığımız görüşmelerde, bu yıl sonuna kadar EYT olayını çözmek. İlgili bakan arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar. 2023’e masamızdan bunu kaldırarak girmiş olacağız” açıklamasında bulunmuştu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Tahmin ediyorum EYT’yi bu ay sonuna kadar Meclis’e götürürüz, bitirebilirsek bu ay içinde, bitiremezsek Ocak ayında götürürüz. Ben son durumu önümüzdeki 26 Aralık’ta (bugün) sayın Cumhurbaşkanımıza arz edeceğim” ifadelerini kullanmıştı.

“BİR YAŞ ARALIĞI OLMASI DAHİLİNDEDİR”

Bilgin, dün katıldığı bir TV programında da “Son aşamayı Cumhurbaşkanımızla paylaşacağım, kendisi değerlendirecek. Kabinede karar çıkar mı söyleyemem ama değerlendirileceğini söyleyebilirim” dedi. Bilgin, EYT’de yaş sınırı olup olmayacağına dair soruya ise “Bir yaş aralığı olması ihtimal dahilindedir. Henüz netleşmedi. İmkanlar nispetinde en kapsayıcısı olacak” yanıtını verdi.kaynak.Milliyet.com.tr

Kabinenin Gündeminde (EYT) Düzenlemesi ve Karadeniz Doğal Gazı Var

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir