Kamuda Hes Kodu Uygulaması Başladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ülkemizde koronavirüs ile mücadele kapsamında yeni önlemler alınmaya devam ediyor. Yeni normal dönemde koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirlere bir yenisi daha eklendi.
HES kodu, koronavirüs sürecinde birçok alanda işlem yapmak için vatandaştan isteniyor. İçişleri bakanlığı alınan önlemlere bir yenisini daha ekleyerek, 81 ilde tüm kamu kurum ve kuruluşlarında yığılmayı engellemek adına HES kodu sistemini uygulamaya koydu. Hes kodu zorunluluğu ne zaman başlıyor?

KAMU KURUMLARINDA HES KODU UYGULAMASI NEDİR?

İçişleri Bakanlığı genelgesi ile bütün kamu kurum ve kuruşlarının girişlerinde ‘HES’ kodu zorunlu hale getirildi. Girişte yığılmanın yaşanmaması amacıyla getirilen uygulama, personel girişi ile vatandaşların girişini de ayırdı. Kuruma giren herkes HES kodunu okutarak girmek zorunda. ‘HES’ kodu uygulaması cep telefonunda olanlar barkod okutarak içeri alınacak, Cep telefonu olmayan HES kodu alamamış vatandaşlar ise HES kodunu alarak içeri girebilecekler.İçişleri Bakanlığı’nın illere gönderdiği yazı ile kurumlara girişte istenecek HES kodu uygulaması 23 Eylül Çarşamba günü işleme konuldu. Böylelikle HES kodu bulunmayanlar kamu kurumlarına giremeyecek.
HES KODU İSTENEN KAMU KURUMLARI

Valilik,Kaymakamlıklar,İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü,Tapu ve Kadastro II. Bölge Müdürlüğü,İlçe Nüfus ve İlçe Tapu Müdürlüklerine randevu talepleri öncesi ve bu kurumlara girişlerde zorunlu olarak HES kodu isteniyor olacak.Kaynak: Haberler.com

Kamuda Hes Kodu Uygulaması Başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir