DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ SARE KAYA, AKYAZI’DA COŞKUYLA KARŞILANDI!
Polonya’da düzenlenen Dünya Karate Şampiyonası’nda millî takımımızı temsil ederek dünya üçüncüsü olan Akyazı Boybeyi Spor Kulübü sporcusu Sare Kaya, memleketi Akyazı’da konvoy, Türk bayrakları ve meşaleler eşliğinde büyük bir coşkuyla karşılandı.
14-18 Ekim 2026 tarihleri arasında Polonya’da gerçekleştirilen, 114 ülkeden 2 bin 24 sporcunun katıldığı 14. Dünya Karate Şampiyonası’nda mücadele eden Sare Kaya, Ümit-Genç-U21 Bayanlar +61 kilogram kategorisinde önemli bir başarıya imza attı. Üçüncülük müsabakasında Yunan rakibini 4-3 mağlup eden millî sporcumuz, dünya üçüncüsü olarak Türk bayrağını uluslararası arenada gururla dalgalandırdı.
Akyazı’ya dünya üçüncülüğü gururunu yaşatan başarılı sporcu Sare Kaya’nın elde ettiği derece, ilçede büyük sevinçle karşılandı. Sporcunun başarısı; ailesi, antrenörü, kulübü ve Akyazı spor camiası tarafından büyük bir gururla kutlandı.
BAŞARILI SPORCUYA AKYAZI’DA COŞKULU KARŞILAMA
Dünya üçüncülüğüyle Akyazı’ya dönen Sare Kaya, konvoy eşliğinde karşılandı. İlçe Spor Müdürü, ailesi, antrenörü ve sevenlerinin katıldığı karşılamanın ardından başarılı sporcu ve beraberindeki heyet, Akyazı Belediye Başkanı Sayın Bilal Soykan’ı makamında ziyaret etti.
BAŞKAN BİLAL SOYKAN’DAN ŞAMPİYON SPORCUYA TEBRİK
Akyazı Belediye Başkanı Sayın Bilal Soykan, dünya üçüncüsü olan Sare Kaya’yı makamında ağırlayarak elde ettiği önemli başarıdan dolayı tebrik etti. Sare Kaya’nın uluslararası arenada Türkiye’yi ve Akyazı’yı başarıyla temsil etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Soykan, genç sporcunun başarısının ilçe adına büyük bir gurur kaynağı olduğunu ifade etti.
Sporun gençlerin fiziksel, zihinsel ve sosyal gelişimindeki önemine vurgu yapan Başkan Soykan, bu tür başarıların azim, disiplin, sabır ve kararlı çalışmanın bir sonucu olduğunu belirtti. Gençlerin spora yönlendirilmesinin ve yetenekli sporcuların desteklenmesinin önemine dikkat çeken Soykan, Sare Kaya’nın başarısının diğer genç sporculara da örnek olacağını dile getirdi.
Başarılı sporcunun ailesini ve antrenörünü de tebrik eden Başkan Soykan, Sare Kaya’ya başarılarının devamını dileyerek çeşitli hediyeler takdim etti. Ziyaret, samimi sohbet ve hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.
TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI ALİ ŞENER BAYRAKTAR’A ZİYARET
Belediye ziyaretinin ardından Sare Kaya ve beraberindeki heyet, Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Ali Şener Bayraktar’ı ziyaret etti.
Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede, Sare Kaya’nın Dünya Karate Şampiyonası’nda elde ettiği başarı üzerine sohbet edildi. Başkan Ali Şener Bayraktar, dünya üçüncülüğü elde ederek Akyazı’ya büyük bir gurur yaşatan millî sporcuyu tebrik ederek başarılarının devamını diledi ve kendisine hediye takdiminde bulundu.
Gerçekleştirilen ziyaretlerde Sare Kaya’nın ailesi, antrenörü ve sevenleri de başarılı sporcuyu yalnız bırakmayarak bu anlamlı gurura ortak oldu.
KASIM ADEM ALTUN’UN EMEĞİ VE DESTEĞİNE VURGU
Akyazı Boybeyi Spor Kulübü Başkanı ve aynı zamanda Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Müdürü olan, önceki dönem Akyazı Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü görevini de yürüten Kasım Adem Altun, dünya üçüncüsü Sare Kaya’nın başarısında önemli emeği bulunan isimler arasında yer aldı.
Sare Kaya’nın yetişmesinde ve sportif gelişiminde hem kulüp başkanı olarak hem de geçmişte ilçe müdürlüğü görevini yürüttüğü dönemde önemli katkılar sunan Kasım Adem Altun, başarılı sporcunun elde ettiği dünya üçüncülüğünden büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.
Sare Kaya’yı tebrik ederek sevincini paylaşan Altun, millî sporcunun uluslararası arenada Türkiye’yi ve Akyazı’yı başarıyla temsil etmesinin kendisi için ayrı bir gurur kaynağı olduğunu belirtti. Sporcuların yetişmesinde uzun yıllara dayanan emeğin, disiplinli çalışmanın, doğru yönlendirmenin ve güçlü desteğin önemine dikkat çeken Altun, Sare Kaya’nın başarılarının artarak devam etmesini temenni etti.
İLÇE SPOR MÜDÜRLÜĞÜNDE MEŞALELERLE GÖRKEMLİ KARŞILAMA
Belediye ve Ticaret ve Sanayi Odası ziyaretlerinin ardından Sare Kaya için Akyazı Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünde özel bir karşılama programı düzenlendi.
Türk bayrakları ve yakılan meşaleler eşliğinde karşılanan dünya üçüncüsü sporcu, karateci çocukların oluşturduğu kortejin arasından geçerek salona giriş yaptı. Coşku ve gurur dolu anların yaşandığı programda, millî sporcunun elde ettiği başarı alkışlarla kutlandı.
Sare Kaya’nın ailesi ve karate velileri tarafından hazırlanan programda duygu dolu anlar yaşandı. Aileler ve veliler, başarılı sporcuya çeşitli hediyeler takdim ederek sevincini paylaştı. Şampiyon sporcunun başarısı etrafında bir araya gelen aileler, antrenörler ve spor camiası, Akyazı’daki birlik ve beraberliğin güzel bir örneğini sergiledi.
RECEP KODALAK’TAN AİLEYE, ANTRENÖRE VE KASIM ADEM ALTUN’A TEŞEKKÜR
Programda konuşan Akyazı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Recep Kodalak, Sare Kaya’nın dünya üçüncülüğü elde ederek hem Akyazı’ya hem de ülkemize büyük bir gurur yaşattığını ifade etti.
Sare Kaya’nın yalnızca uluslararası alanda başarılı bir sporcu değil, aynı zamanda eğitim hayatındaki başarısıyla da örnek bir genç olduğunu vurgulayan Kodalak, bu önemli derecenin arkasında uzun yıllara dayanan emek, disiplin, özveri ve güçlü bir ekip çalışması bulunduğunu belirtti.
Başarının yalnızca müsabaka gününde kazanılmadığını, sporcuların yetişmesinde yıllar boyunca verilen emeğin, sabrın ve desteğin büyük önem taşıdığını dile getiren Recep Kodalak, Sare Kaya’nın bugün ulaştığı noktada ailesinin ve antrenörünün katkılarının çok değerli olduğunu ifade etti.
Kodalak, konuşmasında özellikle Akyazı Boybeyi Spor Kulübü Başkanı ve Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Müdürü Kasım Adem Altun’un emeklerine dikkat çekti. Altun’un hem kulüp başkanı olarak hem de geçmişte Akyazı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü görevini yürüttüğü dönemde Sare Kaya’nın gelişimine önemli katkılar sunduğunu vurgulayan Kodalak, başarılı sporcunun yetişmesinde Altun’un emeğinin ve desteğinin çok büyük olduğunu belirterek kendisine teşekkür etti.
Sporcuların gelişiminde kulüplerin, antrenörlerin, ailelerin ve spor teşkilatının iş birliği içerisinde hareket etmesinin önemine değinen Kodalak, Sare Kaya’nın dünya üçüncülüğünün bu dayanışmanın ve verilen emeklerin güzel bir karşılığı olduğunu ifade etti.
Başarılı sporcuyu gönülden tebrik eden Recep Kodalak, Sare Kaya’nın elde ettiği derecenin Akyazı’daki diğer gençlere de ilham olacağını belirterek millî sporcunun başarılarının artarak devam etmesini diledi. Kodalak, Sare Kaya’nın yetişmesinde emeği bulunan ailesine, antrenörüne, Kasım Adem Altun’a ve katkı sunan herkese teşekkür etti.
Konuşmanın ardından İlçe Spor Müdürü Recep Kodalak tarafından Sare Kaya’ya hediye takdim edildi. Sare Kaya’nın antrenörü de başarılı sporcuyu tebrik ederek kendisine hediye verdi. Ailelerin ve velilerin de hediyelerini sunduğu program
mutluluk ve gurur dolu anlarla devam etti.
AKYAZI’NIN GURURU SARE KAYA
Polonya’da kazanılan dünya üçüncülüğü, Akyazı’da sporun gelişimi, gençlerin spora yönlendirilmesi ve aile, antrenör, kulüp ve kurum iş birliğinin önemi açısından anlamlı bir başarı olarak kayıtlara geçti.
Akyazı Boybeyi Spor Kulübü sporcusu Sare Kaya’nın uluslararası arenada elde ettiği bu derece, ilçede yetişen genç sporcuların doğru destek, disiplinli çalışma ve kararlılıkla dünya çapında başarılara ulaşabileceğini bir kez daha gösterdi.
Sare Kaya’nın başarısında emeği bulunan ailesi, antrenörü, kulüp başkanı Kasım Adem Altun ve spor camiasının desteği bu gurur tablosunun önemli bir parçası oldu. Akyazı’da düzenlenen coşkulu karşılama, gerçekleştirilen tebrik ziyaretleri ve İlçe Spor Müdürlüğünde düzenlenen program, ilçenin başarılı sporcularına sahip çıktığını bir kez daha ortaya koydu.
Dünya üçüncüsü Sare Kaya’yı, ailesini, antrenörünü, Akyazı Boybeyi Spor Kulübünü, Kasım Adem Altun’u ve bu başarıda emeği bulunan herkesi tebrik ediyor; millî sporcumuza başarılarla dolu bir spor hayatı diliyoruz.
Akyazı seninle gurur duyuyor Sare Kaya!



