Kayıp Kimlik Sorunu Yaşanmıcak

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Onsekiz yaşından küçük olanların nüfus cüzdanlarını kaybetmesi halinde yenisinin çıkarılması için başvuru anne veya babası, boşanmışlarsa velayet sahibi kişi tarafından yapılmalıdır. Kimliğini kaybeden kişi eğer bir hırsızlık durumu yoksa öncelikle mahallesinin bağlı bulunduğu muhtarlıktan nüfus cüzdanı talep belgesini elde eder. Hem bu belge için hem de kimliğe yapıştırılmak üzere en az iki adet ve son altı ay içerisinde çekilmiş vesikalık fotoğrafa sahip olmak gerekir. Alınan bu belge ile nüfus müdürlüğüne gidilir. Nüfus cüzdanı ile ilgilenen ofise muhtarlıktan onaylanmış olan nüfus cüzdanı talep formu teslim edilir. Buradan alınan bir belge ile kayıp etmenin cezası olan miktarda para ilgili müdürlüğe ödenir. Nüfus müdürlüğü tarafından verilen yönlendirmeler doğrultusunda hareket edilirse kimlik hızlı bir şekilde çıkar.

Eğer bir hırsızlık olayında çalınan cüzdan veya çanta ile kaybolan nüfus cüzdanı için mağduriyeti gösterecek şekilde en yakın karakola gidilerek olay ile ilgili tutanak tutturulur. Bu sayede kimliği kaybetme cezası ödenmez. Yeni kimlik basılır basılmaz kaybolan kimlik hükümsüz hale gelir. Dolayısıyla eskiden olduğu gibi gazeteye ilan vermeye gerek yoktur. Kimlik çıkarmak için işlemler gerçekleştirilirken kişinin üzerinde kimliğini ibraz edebileceği, geçerli pasaport, ehliyet, basın kartı, avukat kimlik kartı gibi belgelerin olması önemlidir.

Cüzdanı düşürme gibi durumlarla karşılaşmaya önlem olarak cüzdanın içerisine kişinin ismi soyismi ve iletişim adreslerinin yazılı olduğu bir kağıt koymak uygun olabilir. Bu sayede eğer çalınma gibi bir durum söz konusu değilse, bulan kişi cüzdan sahibine daha çabuk ulaşabilir

Kayıp Kimlik Sorunu Yaşanmıcak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir