Kaymakamlıktan Yaylalardaki Çitler İçin Flaş açıklama

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akyazı Kaymakamlığı, mera ve yaylalarda kanuna aykırı olan çitleri kaldırmayanlar hakkında yasal işlem yapılacağını mahalle muhtarlarına gönderdiği yazı ile duyurdu.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, mera, yaylak ve kışlakların özel mülkiyete geçirilemeyeceği, amacı dışında kullanılamayacağı, zaman aşımı uygulanamayacağı ve sınırların daraltılamayacağı kaydedildi.

Söz konusu alanlarda tecavüz olduğu takdirde muhtarların durumu derhal bakanlık ve ilgili ilçe müdürlüklerine bildirmekle sorumlu olduğu vurgulanan açıklamada; ”

Yaylaların hayvanlar için otlak alanları olup, çit çevrilerek otlak alanların daraltılması, hayvancılıkla uğraşan bölge halkını mağdur etmekte ve bu konuda şikayetler gelmektedir. İlçe sınırlarında bulunan mera, yaylak ve kışlakların her ne şekilde olursa olsun işgal edilmesi, amacı dışında kullanılması, izinsiz yapılan ev, ahır, çit çekmek, her türlü ekip biçme işlemi yasak olup ilgili kanunlara uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacak.

Yayladaki çitlerin kaldırılması için gerekli duyuruların yapılması ve kaldırmayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır” denildi.

Birkaç ay önce çit sökmeyenlere ansızın Akyazı Belediyesi ekipleri ve Jandarma ekipleri ile birlikte çitleri sökmüşlerdi. Çit çekenler için Akyazı Kaymakamlığı tekrar uyarıda bulundu.

Kaymakamlıktan Yaylalardaki Çitler İçin Flaş açıklama

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir