KPSS 2016/2 Tercih Kılavuzu Yayımlandı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KPSS 2016/2 Tercih Kılavuzu ve Başvuru Bilgileri ÖSYM Tarafından Yayınlandı

ÖSYM toplam 2 bin 51 kadro ve pozisyon için ,KPSS 2016/2 Tercih kılavuzunu ve tercihlere ait genel bilgileri yayımladı.

 Adaylar tercihlerini 21-30 Aralık 2016 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri 30 Aralık 2016 gecesi, saat 23:59’da sona erecektir. Bilindiği gibi tercihlerde toplam 2051 kadro yer almaktadır.

Yerleştirme işlemlerinde ortaöğretim mezunları için KPSSP94, önlisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacaktır. Her adayın toplam 30 tercih hakkı vardır.

NOT: ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde Tercih Formu Henüz Yayınlanmadı. Şu an için sadece KPSS 2016/2 tercih kılavuzu yayınlandı !

KPSS 2016/2 TERCİH BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

KPSS 2016/2 TERCİH KILAVUZU İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER, TEMEL İLKE VE KURALLAR 

* Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır.

* KPSS-2016/2 Tercih Kılavuzu, ilgili mevzuat uyarınca atama izni alınmış olan kadroları ve pozisyonları, bunlar için aranan nitelikler ile kontenjanlarını kapsamaktadır.

* Adayların bu kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için, 2016-KPSS Lisans ve 2016-KPSS Ortaöğretim/Önlisans sınavlarından birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir.

* Yerleştirme işlemlerinde ortaöğretim mezunları için KPSSP94, önlisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacaktır. Ancak, Danıştay 12.Daire Başkanlığının 27/06/2013 tarihli ve E:2009/5045, K:2013/5796 sayılı kararı gereğince Teknik Hizmetler ve Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri sınıflarına dahil adayların ihraz etmiş oldukları unvanlara ilişkin kadrolara (Tekniker, Teknisyen, Hemşire, Ebe, Sağlık Memuru, Sağlık Teknisyeni, Sağlık  Teknikeri gibi kadrolara) başvurmak istedikleri takdirde, KPSS tercih işlemlerinde en üst öğrenim düzeyinden KPSS’ye girerek elde etmiş oldukları puanları ile alt öğrenim düzey(ler)indeki kadrolara başvuru yapabileceklerdir.

KPSS 2016/2 TERCİHLERİNİN YAPILMASI İÇİN GENEL BİLGİLER 

Tercihlerin geçerli olabilmesi için tercihlerin ÖSYM’ye internetle gönderildiği son gün itibariyle, sınava girilen öğrenim düzeyindeki bir okuldan veya programdan mezun olunması zorunludur.Tercihlerin internetle ÖSYM’ye gönderilmesinin son günü itibariyle mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa bile, atamaları yapılmayacaktır. Adayların boş kadrolara ve pozisyonlara yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için tercihlerin kurallara uygun olarak yapılması ve  yapılan tercihlerin geçerli olması zorunludur.

TERCİHLERİN YAPILMASI İLE İLGİLİ İŞLEMLER 

* Adaylar tercihlerini 21-30 Aralık 2016 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM’ye gönderebileceklerdir. İnternetten tercih gönderme işlemleri 30 Aralık 2016 gecesi, saat 23:59’da sona erecektir. Bu süre kesinlikle uzatılmayacaktır.

* Bu kılavuzda kamu kurum ve kuruluşlarının atama yapacakları boş kadro ve pozisyonlarını içeren tablolar yer almaktadır. Tablo-1’de ortaöğretim mezunlarının, Tablo-2’de önlisans mezunlarının ve Tablo-3’te lisans mezunlarının tercih edebilecekleri kadro ve pozisyonlar bulunmaktadır.

* Tercihlerinizi yaparken size uygun olan kadro ve pozisyonların bulunduğu tablolardaki “Aranan Nitelik Kodları” sütununda yer alan nitelik kodlarını dikkatle incelemeniz ve size uyup uymadığını belirlemeniz son derece önemlidir. Tercihler belirlenmeden önce sistemde kayıtlı mezun olunan alan/program bilgisi mezun olunan alan/program tablolarından kontrol edilmelidir.Bir kadro veya pozisyon için mezun olunan program/alan koşulu birden fazla ise bunlardan birinin karşılanması yeterlidir. Ayrıca, bu kılavuzdaki Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı tarafından düzenlenen “Başvuru Genel Şartları ve Diğer Hususlar” başlıklı uyarıları mutlaka okumanız ve tercihlerinizi yaparken bu uyarıları da göz önünde tutmanız gerekir.

NOT: ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde Tercih Formu Henüz Yayınlanmadı. Şu an için sadece KPSS 2016/2 tercih kılavuzu yayınlandı !

KPSS 2016/2 TERCİH BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

Kamupersoneli.net olarak tercihte bulunacak tüm adaylara başarılar diliyoruz. Tercih dönemi boyunca yaşadığınız tüm sorunlarda forum sayfamızda (TIKLAYINIZ) konu açarak tardım isteyebilirsiniz.

KPSS 2016/2 Tercih Kılavuzu Yayımlandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir