Kuzuluk Tabiat ve Orman Park Törenle Açıldı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akyazı Belediyesi tarafından baştan sona elden geçirilerek Akyazı’nın en nezih mekanı haline getirilen Akyazı Belediyesi Kuzuluk Tabiat ve Orman Park bugün yapılan törenle açıldı.

Kuzuluk mahallesinde bulunan ve neredeyse unutulmaz üzere olarak canlandırılmayı bekleyen Orman parkı atıl bir halden devir alarak baştan sona elden geçiren ve Akyazı Belediyesi bu alanı Akyazı’nın en nezih mekanı haline getirerek 25 Mayıs 2016 Çarşamba günü (bugün) saat 11.00’de yapılan törenle halkın hizmetine açtı.

Açılışa Sakarya Vali yardımcısı Bekir Dıngırcı, İstanbul 1. Bölge Orman ve Su İşleri Müdürü Osman Demirel ve, Doğa koruma ve Milli Parklar genel müdürlüğü yetkilileri, Akyazı Kaymakamı Kamuran Mustafa Ballı, Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan ve başkan yardımcıları, Ak Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, Sakarya Aile ve Sosyal Politikalar il müdürü Mutlu Işıksu, Akyazı Ticaret Odası Başkanı Şinasi Bayraktar, Akyazı İlçe Jandarma komutanı Mustafa Hekimoğlu, Akyazı İlçe Emniyet Müdürü Murat Bal, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Sakarya A.S.K.F başkanı Yaşar Zımba, Sakarya Orman Bölge Müdürü Okan Kurşun, Ak Parti ilçe başkanı Feyzi Bora ve ilçe teşkilatı, Ak Parti Akyazı Kadın kolu Başkanı Özlem Özel ve yönetimi, Ak Parti Gençlik kolları ilçe başkanı Osman Öztürk ve yönetimi, Akyazı İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir, Akyazı Belediyesi Meclis üyeleri, Akyazı Esnaf ve Sanatkarlar odası başkanı Emin Üstün, Akyazı Mal Müdürü Hasan Ali Korkmaz, Akyazı Halk Eğitim merkezi Müdürü Dursun Ali Yaman, Akyazı vergi dairesi müdürü Ali Ilgaz, Akyazı Tapu Sicil Müdürü Serkan Gençoğlu, Akyazı Sedaş işletme şefi Ömer Kınalı, Akyazı Orman İşletme Müdürü Ömer Çalışkan, Akyazı Devlet Hastanesi Müdürü Yavuz Tepeçınar, Akyazı Halkbankası Müdürü Hüseyin Çaloğlu, Akyazı Muhtarlar derneği Başkanı Bekir Durmuş, Akyazı mahalle Muhtarları ve belediye daire müdürleri ve belediye personeli, Akyazı öğretmenleri ve imamları, Akyazı’da mevcut amatör Spor kulüpleri ve kulüp başkanları, Akyazı yerel basını ile birlikte yüzlerce vatandaş katıldı.

Açılışta Dualar edildi, Kurban Kesildi.

İlk olarak Akyazı Belediyesi Kuzuluk Tabiat ve Orman Park’ın girişinde yapılacak olan açılış töreni için Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan ve törene katılan tüm protokol üyeleri ve vatandaşlar girişte yapılacak açılış için toplandılar. Orman Park giriş kapısı önünde topluca yapılan duaların ve besmelelerin ardından Kurban kesildi. Açılış duasını Kuzuluk Orta Mahalle camii imamı Ali Aydoğdu yaptırdı. Daha sonra tüm protokol üyeleri topluca açılış kurdelesini birlikte keserek Orman Park’ı resmen hizmete açtılar.

Kurdele kesim töreninin ardından etkinlikler başladı .

Kurdele kesim töreninin ardından topluca Orman park içerisinde yapılan Kıl çadırının yanında kurulan oturma yerlerine orman içerisinden yapılan toplu yürüyüşle tören alanına geçildi. Akyazı Belediyesi tarafından hizmetlerin ve faaliyetlerin anlatıldığı video gösterisi sine-vizyon ekranında tüm protokole ve vatandaşlara izletildi.

Başkan Akcan Selamlama konuşmasında “ Akyazı en nezih mekanına kavuştu”dedi

Sine-vizyon gösteriminin ardından selamlama konuşmalarını yapmak üzere sahneye çıkan Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan “ 100 dönümlük alanda baştan sona elden geçirdiğimiz ve her yerinin halkımız için en güzeli olması için gece gündüz çabaladığımız Orman Park’ımızda çalışmalarımızı tamamladık. Bu gün Akyazı En nezih mekanına kavuşmuştur. Akyazı Belediyesi Kuzuluk Tabiat ve Orman parkımız içerisinde Spor alanları, çocuk oyun alanları ve temalı oyun parkları, yürüyüş ve doğal koşu alanları, Kafeterya, Kıl çadırı toplantı alanı ve Restorandı, dinlenme alanları, Barbekü ve Piknik alanları, Ağaç masalar, yemyeşil ormanda tertemiz havası ve doğal güzelliği ile çevre düzenlemesi yapılmış patika yolları, Asfalt yolları, kamelyalar, Lavabo ve Wc’leri, paintball sahası, araç otoparkları ile tüm Akyazılılara ve Akyazı’ya misafir olan herkese hizmet verecek. Akyazı’ya olan hizmet aşkımız hiç bitmeden artan tempo ile devam edecek. İnşallah Akyazı’ya daha da güzel hizmetler kazandıracağız. Akyazı’nın En nezih mekanı Tabiat ve Orman Parkımız ilçemize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi

Ankara’dan gelen Milli Parklar Mor Çilek Çocuk Tiyatro ekibi izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

Ankara Milli Parklar Genel müdürlüğü Mor Çilek çocuk tiyatro grubu açılışa katılan tüm misafirlere Doğa’nın ve çevrenin önemini anlatan, yeşil bitki örtüsüne sahip çıkmanın güzelliklerini, Ormanda yaşayan canlıların korunması ve ormanın doğallığının korunmasına dikkat çeken tiyatro oyununu mizahi bir dille anlatarak izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Tiyatro gurubunun gösterisi tüm izleyiciler tarafından beğeni ile karşılandı.

Biyolojik Çeşitlilik günü ile ilgili Resim Yarışması Yapıldı

Biyolojik Çeşitlilik günü olması münasebetiyle orta okul öğrencileri arasında Biyolojik Çeşitlilik günü, Doğa ve Orman’ın önemini anlatan Resim yarışması düzenlendi.Sabahın erken saatlerinde tören alanına gelen öğrenciler yarışma için resim çizmeye başladılar. Yarışma Jurisi hemen resimlerle ilgili değerlendirmeleri yaparak 1.2.3 ve mansiyona layık görülen resimleri belirledi. Yarışmada dereceye giren ilk 4 öğrenciye Akyazı Belediyesi tarafından çeşitli ödüller verildi. Resim yarışmasında 1.’lik ödülünü İmam-hatip ortaokulu öğrencisi Hilal Demirci ödülünü Vali yardımcısı Bekir Dıngırcı’dan 2.’lik ödülünü İmam-hatip ortaokulu öğrencisi Fatma Bere Tepeçınar Ak Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç’tan aldı. 3.’lük ödülünü Paris Ortaokul öğrencisi Ahmet Erdem Aslan Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü’den 4.’lük mansiyon ödülünü İmam-hatip ortaokulu öğrencisi Sena Keçili ödülünü İstanbul 1. Bölge Orman ve Su İşleri Müdürü Osman Demirel’den aldı.

Misafirlere yemekli İkramlar yapıldı

Akyazı Belediyesi Kuzuluk Tabiat ve Orman Park’ın açılışına katılan tüm misafirlere hem kıl çadırında hem de ayrı ayrı kurulan bir çok noktada et döner ve ayran ikramı yapıldı.Açılışta ki yüzlerce vatandaş et dönerin muhteşem tadını Yemyeşil orman, Tertemiz havasında doyası tattılar.

Program Büyük ilgi gördü

Akyazı’nın en nezih ve en doğal mekânı Kuzuluk Tabiat ve Orman Park’ın açılış programı vatandaşlar tarafından büyük ilgi görürken ilk başlarda yağan yağmura aldırmayan yüzlerce vatandaş programı sonuna kadar heyecanla ve dikkatle izlediler.

1 (22) 1 (3) 1 (6) 1 (2) 1 (34) 1 (11) 1 (15)

Kuzuluk Tabiat ve Orman Park Törenle Açıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir