KYK Yurt Başvuru Sonuçları Açıklandı!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YK 2016 yurt başvuru sonuçları bugün az önce açıklandı. Öğrenciler heyecanla bu sonuçları bekliyor. Haberimizdeki linke tıklayarak 2016 KYK yurt sonuçlarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Peki KYK yurt kayıtları nasıl yapılır? İşte detaylar…

KYK başvurularının sona ermesinin ardından öğrenciler merakla bekledikleri yurt sonuçları açıklandı. Binlerce öğrenciye konaklama imkanı sağlayacak olan KYK yurt sonuçları https://sonuc.kyk.gov.tr/ adresinden sorgulayabilirsiniz. İşte KYK 2016 yurt sonuçları ve merak edilen tüm detaylar…

2016-2017 eğitim öğretim döneminde Gençlik ve spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı yurtlara yerleşebilmek için başvurular sona erdi. Başvurukların sona ermesinin ardından KYK yurt sonuçları açıklandı.

KYK YURT SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

16-22 Ağustos 2016 tarihleri arasında 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde ilk kez üniversiteye yerleşen öğrencilerin ve ara sınıf öğrencilerinin (normal öğrenim süresinde eğitimini tamamlayamayanlar dahil) yurt başvuruları alınmıştır. Başvuru işlemlerinin ardından değerlendirme süreci başlamıştır.

Yerleştirme işlemleri, başvuruların ilgili kamu kurumları aracılığıyla incelenmesinin ardından gerçekleştirilecek ve en kısa sürede http://yurtkur.gsb.gov.tr internet sitemiz üzerinden ilan edilecektir.

İLK KAYIT ÜCRETLERİ ZİRAAT BANKASI ÜZERİNDEN ÖDENECEK

Sonuçların ilan edilmesinin ardından asil listeden yurt hakkı kazanan öğrenciler kendilerine verilen süre içerisinde öncelikle Ziraat Bankası ATM’lerinden veya http://yurtkur.gsb.gov.tr internet adresinde yer alan E-ÖDEMEekranından ilk kayıt ücretini ödeyeceklerdir. İlk kayıt ücreti içerisinde güvence bedeli, gün bazında yatak ücreti ve yurt kimlik ücreti yer almaktadır. Ödenmesi gereken ilk kayıt ücreti, T.C. kimlik numarasıyla ödeme ekranlarından sorgulama yapıldığında otomatik çıkmaktadır.

Güvence bedeli, yurttan kayıt sildirildiğinde iade edilecektir. Yurt ücretleri, yerleştirme işlemini takip eden aydan sonra aylık olarak ödenmeye devam edilecektir. Yurtların aylık ücretleri, 150 ile 265 TL arasında değişmektedir.

YURT KAYITLARI E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILACAK

Son iki yıldan bu yana yurt kayıt işlemleri için öğrencilere önemli kolaylıklar sağlanarak yurt müdürlüklerine bizzat başvurma zorunluluğu kaldırılmış ve işlemler, e-devlet üzerinden yapılmaya başlanmıştır. Ücretini ödeyen öğrencilerin yurt kayıt işlemleri, e-devlet şifresi ile turkiye.gov.tr adresi YURT KAYIT İŞLEMLERİ linkinden taahhütname onayı yapmaları ile gerçekleşmiş olacaktır. Onay işleminin yapıldığı gün, dileyen öğrenci yurtta kalmaya başlayabilecektir. Yurt müdürlüklerimizin adres ve telefon numaraları internet sitemizde yer almaktadır. E-devlet üzerinden gerçekleştirdiğiniz kayıt işleminin ardından yurtta kalmaya başlamanız halinde yurt müdürlüğüne öğrenci belgesi ve en az 4 adet fotoğrafınızı teslim etmeniz gerekmektedir. Başvuru sırasında öncelik durumu kodlayan ve aile durumunda anne/baba yüzde 40 ve üzeri engelli olarak beyan eden öğrencilerin bu belgelerini yurt müdürlüklerine kayıt esnasında mutlaka teslim etmeleri önem taşımaktadır.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurt sonuçlarını resmi internet sayfasından duyuracağını açıkladı. Sonuçların ne zaman açıklanacağını bekleyen adayların KYK resmi internet sayfasını takip etmesi yararlı olacaktır. Açıklanma tarihi ile ilgili net bir gün verilmemesine rağmen açıklanacağı tarihler hakkında tahminler bulunmakta. KYK yurt başvuru sonuçlarının, başvuru tarihi olan 22 Ağustos göz önünde bulundurularak, sonuçların 15 gün içerisinde açıklanması bekleniyor.

KYK yurtlarına yerleşen öğrenciler ne gibi avantajlardan yararlanabilecek?

Beslenme; KYK yurtlarında barınan öğrencilerin sağlıklı, dengeli ve ucuz beslenebilmeleri için müstecirler aracılığı ile işletilen lokanta-kantin, kafeterya gibi hizmet yerleri bulunmaktadır. Yemeklerin fiyatı, piyasa fiyatları ortalamasının en az %35 oranında indirimli olup mutfak, depo, kullanılan araç gereçler ile malzemelerin kalitesi ve hijyen şartlarına uygunluğu diyetisyenler ya da yurt yöneticileri tarafından devamlı kontrol edilmektedir. Yemekler alakart ya da tabldot olarak verilmektedir.

KYK yurtlarında barınan öğrencilere yapılan günlük beslenme yardımı;2015 yılında 2,50 TL’siSabah kahvaltısı, 5,50 TL’si akşam yemeği olmak üzere toplam 8,00 TL olarak verilen Beslenme Yardımı, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren kahvaltı yardımı 3,00 TL, akşam yemeği ise 6,00 TL olmak üzere toplam 9,00 TL’ye yükseltilmiştir. Devlet koruması altındaki öğrencilere; 2016 yılında günlük 19,00 TL Beslenme Yardımı yapılmaktadır.

Barınma; KYK yurtlarında barınan öğrencilerin, dersleri dışında kalan serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmek, bedensel, zihinsel ve kültürel yönden gelişmelerini sağlamak, aralarında dostluk, kardeşlik ve arkadaşlık duygularını geliştirmek amacıyla sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler düzenlenmekte, bölgeler ve yurtlar arası Yarışma ve turnuvalar yapılmaktadır. Ayrıca, psiko-sosyal servislerde öğrencilerimize koruyucu ruh sağlığı hizmeti de verilmekte, yurtlara yeni kayıt yaptıran öğrencilere uyum sağlamaları maksadıyla oryantasyon programları düzenlenmektedir. Şehir dışından gelen öğrenciler için tanıtım faaliyetleri yapılarak terminallerde kurulan stantlar aracılığı ile karşılanıp yurtlara yerleştirilmeleri sağlanıyor. KYK yurtları çeşitli dernek, vakıf, spor federasyonları, sivil toplum kuruluşları ile kamu kurum ve kuruluşlarının tüm etkinliklerine de barınma hizmetiyle destek vermektedir.

KYK Yurt Başvuru Sonuçları Açıklandı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir