Madanoğlu Ortaokulunda Tübitak Bilim Fuarı İlgi Çekiyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

26 Mayıs Perşembe günü Madanoğlu Ortaokulunda düzenlenen TÜBİTAK Bilim Fuarı Belediye Başkanı Sayın Hasan AKCAN ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Recep ÖZDEMİR’in katılımıyla açıldı.

33 birbirinden güzel projenin sergilendiği fuarda öğrenciler yaklaşık 3 aydır üzerlerinde çalıştıkları projeleri misafirlere sergilediler. Projelerini büyük bir heyecanla anlatan öğrenciler fuara katılanların sorularını da yanıtladılar. Fuarı gezen ziyaretçiler öğrencilerin projelerini çok beğendiklerini dile getirdiler.

Madanoğlu Ortaokulu Müdürü Hüseyin Çakmak “ Okulumuzda düzenlediğimiz fuarın amacının, öğrencilerin ürettikleri bilimsel bilgileri arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle ve ilgi duyan herkesle paylaşmalarını sağlayacak eğitici, öğretici ve eğlendirici bir ortam oluşturmaktır. Bu ortamda araştırmasını sunan öğrenciler, üretebilmenin heyecanını, ürettiğini başkaları ile paylaşmasının coşkusunu ve bunların kendisinde oluşturduğu özgüven duygusunu yaşamaları için Tübitak 4006 Bilim Fuarını düzenleyerek böyle bir etkinlik yaptık. Öğrencilerimizde gerçekten güzel projeler ve fikirler geliştirdiler. Bu Fuarda 33 proje yer sergilenmiş ve öğrencilerimizin yıl içinde yaptığı etkinliklerde velilerimiz ve diğer öğrencilerimizle paylaşılmıştır. Öğrenciler projelerini uygulamalı olarak fuara gelen tüm ziyaretçilere anlatmışlardır. Bende bu Fuarda emeği geçen tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Fuar gezisi sonrasında Başkan Akcan ve ilçe Milli eğitim müdürü Recep Özdemir,  Madanoğlu Ortaokulu Müdürü Hüseyin Çakmak ve diğer tüm öğretmenler ile birlikte Öğretmenler odasında toplantı yaptı. Toplantı’da konuşan Başkan Akcan “ Bu gün Madanoğlu Ortaokulu Tubitak 4006 bilim fuarında gördüğüm projeler güzel o öğrencileri yetiştiren siz  siz değerli öğretmenlerinde eserleridir. Böyle başarılı öğrenciler yetiştirdikleri için tüm öğretmenlerimize ve Bu fuarda emeği geçen tüm öğrencilere teşekkür ediyorum. Akyazı Belediyesi olarak Okullarımızın Bilim, Kültür projelerine belediye olarak her zaman ve her türlü desteğe varız dedi.

Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan “ İlçemiz başarılı öğrencileri tarafından hazırlanan Tubitak 4006 bilim fuarında 33 öğrencimizin hazırladığı bilimsel çalışmaları inceledim. İlçemiz adına böyle başarılı öğrencileri çıkması bizi de çok memnun etmiş ve gurur vermiştir. Çocuklar gerçekten hazırladıkları projelerine emek vermişler ve güzel projelere imza atmışlar. Her projeyi büyük bir dikkatle izledim. Çocuklardan şaşırtıcı ve bir o kadar güzel fikirler çıkmış. Akyazı Belediyesi olarak bu tür başarılı öğrencilerin arkasında durmak adına bizlerde her zaman öğrencilerimizin yanında olduk bundan sonra da her zaman yanlarında olacağız. Belediye olarak bizlerden ne istekleri varsa her zaman karşılamaya ve yerine getirmeye hazırız” dedi.

DSC_0828 DSC_0846 Ekran Alıntısı1 Ekran Alıntısı2 IMG-20160526-WA0009 IMG-20160526-WA0011 IMG-20160526-WA0012 IMG-20160526-WA0013 IMG-20160526-WA0015 IMG-20160526-WA0017 IMG-20160526-WA0019

Madanoğlu Ortaokulunda Tübitak Bilim Fuarı İlgi Çekiyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir