Müftülük Akyazı’da ‘Ekmek Teknesi’ Projesi Başlattı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akyazı İlçe  Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı ile iş birliğinde “Ekmek Teknesi” adlı proje başlattı.Sakarya İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde başlatılan ve Türkiye Fırıncılar Federasyonu tarafından desteklenen “Ekmek Teknesi” projesi Akyazı İlçe Müftülüğünce Akyazı’da da başlatıldı.Örnek bir proje olacak

Yardım ve dayanışma faaliyetlerini geçmiş yıllarda “Kardeşlik Seferberliği” ismiyle sürdürdüklerini dile getiren İlçe Müftüsü İzzet Şener; “Bugün temsili olarak programın yapıldığı bu işletmeyle birlikte ilçemiz genelinde  toplamda 6 ekmek fırınına ‘Ekmek Teknesi’ tabelaları astık. Bu projeyi ihtiyaç sahibi kişi ve ailelerin temel bir gereksiniminin karşılanmasına ve hayır yapmak isteyen kişilere yol gösterilmesine vesile olması için başlattık” şeklinde konuştu.

İzzet; Bu işte katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu ekmek teknesi en güzel şekilde icra edilecek. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardımcı olacağız. Sadece Akyazı’da değil Türkiye’nin her yerinde bu proje işlesin.” ifadelerini kullandı.

– İhtiyaç sahiplerine ulaştıracağız

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı da “Böylesine güzel bir projeyi Sakarya’da başlattık,Akyazı’da devam ettiriyoruz. Diğer vilayetler de bu projeden etkilenirse herkes bu projeyi uygular. Hiçbir ücret ödemeden aynı ekmeği ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla buluşturmak bizim tek gayemiz. Çok güzel bir projeye adım atıyoruz.” dedi.Konuşmaların ardından müftü İzzet Şener tarafından yapılan duayla “Ekmek Teknesi” adlı proje başlatıldı.

Söz konusu proje ile “askıda ekmek” uygulamasının dijital ortama taşınması ve ülke genelindeki tüm fırınlara yayılması planlanıyor.

İşte Akyazı’daki Ekmek Teknesi projesi uygulanan Fırınlar..

1-Gazi Süleyman Paşa Mah..Karadeniz Ekmek Fırını

2-Ömercikler Mah.Yeni Cami:Vakfıkebir Ekmek Fırını

3-Hastane Mahallesi:Ulutaş Ekmek Fırını

4-Altındere Mahallesi:Ay Kuruyemiş Büfe

5-Küçücek Mahallesi:Yılmaz Ekmek Fırını

6-Yeni Cami:Akçaabat Ekmek Fırını

Müftülük Akyazı’da ‘Ekmek Teknesi’ Projesi Başlattı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir