O Genç Doktorun Üzerine Yürüdü!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akyazı’dan Hendek’e misafirliğe geldiğini söyleyen bir hasta, doktordan ilaç yazmasını isteyen, madde bağımlısı olduğu tahmin edilen bir kişi, önce tehdit etti, sonra ise şikayet.

Türkiye’de de Sakarya’da da doktora şiddet dinmek bilmiyor. Yine bir aile hekimi görevini yaptığı esnada, madde bağımlısı olduğu düşünülen bayan bir hasta tarafından tehdit edildi, hakarete maruz kaldı.

Olay Hendek Yeşilyurt Aile Hekimliği’nde meydana geldi. Görgü tanıklarının söylediğine göre, doktor muayene ettiği sırada, Aslen Akyazı’lı olduğunu, ancak Hendek’e misafirliğe geldiğini söyleyen bir bayan ilaç yazdırmak istemiş.

İlgili doktor hasta ile ilgilenmek istediyse de, istenilen ilaçların içinde, madde bağımlılığı yapıcı ilaç olunca, doktor ilaç yazamayacağını söylemiş. Bunun üzerine sinirlenen genç, aile hekiminin üzerine yürüyerek, tehdit edip, 184 Alo Sağlık hattına şikâyette bulunmuş.

Alo 184’e şikayette bulunan genç;

“Doktor burada olmasına rağmen keyfi uygulamada bulunarak, beni muayene etmiyor. İlaç yazmıyor” diyerek iftira atmaktan geri kalmamış.

Hasta’nın psikolojisinin iyi olmadığını düşünen aile hekimi ise, başka bir odaya geçip, kapısını kapatarak güvenlik görevlilerinin gelmesini beklemeye koyuldu.

Ardından gelen Hendek İlçe Jandarma Komutanlığı’na ait araç ile karakola giden Yeşilyurt Aile Hekimi yaşadıklarını anlatarak, hastadan şikâyetçi olduğunu söylendi.

Olay ile ilgili araştırma ve incelemeler devam ederken, Sakarya Tabip Odası ve Aile Hekimleri Derneği’nin olaya tepki göstermesi bekleniyor.

Kaynak: Netgaste

O Genç Doktorun Üzerine Yürüdü!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir