O Olayla İlgili Akyazı’da İkinci Gözaltı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HDP’nin tutuklu eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş ile ilgili sosyal medya paylaşımıyla ilgili savcılık talimatıyla bir kişi daha gözaltına alındı.

HDP’nin tutuklu eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş hakkında gayri ahlaki paylaşım nedeniyle sabah saatlerinde Vedat Y. gözaltına alınmıştı. Vedat Y.’nin emniyetteki sorgusunda suçlamaları kabul etmediği ve Twitter hesabı olmadığını söylemişti. Soruşturmayı devam ettiren savcılık Vedat Y.’nin üvey amcası Vedat M.’yi de gözaltına alındığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre savcılık olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

Dün Neler Yaşanmıştı..

HDP’nin tutuklu eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş aleyhine çirkin paylaşımda bulunan kişiye tepki için sosyal medyada şüphelinin yerine olayla ilgisi olmayan Akyazılı Vedat Yazıcı’nın fotoğrafları paylaşıldı.  Eski başkan Yaşar Yazıcı’nın yeğeni olduğu yazılarak  yerine mevcut başkan Bilal Soykan’in fotoğrafları twitter da gündem oldu.
Pazar sabah saatlerinde bir şahsın HDP’nin tutuklu eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşiyle ilgili yaptığı çirkin paylaşım sonrası bazı isimsiz twitter hesaplarından yalan bilgiler paylaşıldı.
Gözaltına alınan şahsın Akyazı’da yaşayan ve AK Parti eski Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı’nın yeğeni olan V.Y. olduğu şeklinde paylaşımlar yapılınca sosyal medya karıştı
Provokatif ve hiçbir bağı olmayan iddia twitterda bir anda Türkiye gündemine oturdu. Buradan sonra işler iyice karıştı. V.Y.’nın haksız yere üzerine atılan iddia yüzünden tüm Türkiye’de fotoğrafları paylaşılırken Yaşar Yazıcı’nın ismi fenomen hesaplar tarafından Yusuf Yazıcı olarak paylaşıldı.
Öte yandan Eski Başkan Yaşar Yazıcı’nın resmi yerine mevcut başkan Bilal Soykan’in fotoğrafları twitter da gündem oldu. Ak parti eski Başkan ve Ak Parti bu yanlış bilgilerle hedef tahtasına oturtuldu.
Ben değilim
Twitter’de yoğun paylaşımlar nedeniyle kendi sosyal medya hesabı Facebook’tan açıklamada bulunan V.Y ;
“Hakkımda çıkan tüm suçlamalar asılsızdır! Twitter da yapılan paylaşımlardaki şahıs ben değilimdir. V. MUTİ’ye aittir. Kesinlikle benimle alakası yoktur. Gerekli işlemler başlatılacaktır” paylaşımında bulundu.
Gelen  son haberlere göre; Sakarya Emniyet Müdürlüğünde sorgusu tamamlanan ve suçsuz olduğu anlaşılan V.Y.gece 01.00 sularında serbest bırakıldığı öğrenildi.
O Olayla İlgili Akyazı’da İkinci Gözaltı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir