Öğrenciler Veliler!! TEOG 2015 Sınav Tarihleri Ve Sınav Kuralları

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MEB tarafından düzenlenen TEOG sınavları için geri sayım başladı. 8. sınıf öğrencileri için uygulanan TEOG sınavında yeni kurallar var. İşte TEOG 1. dönem sınav tarihleri ve sınavda dikkat edilmesi gerekenler..

İlli eğitim Bakanlığı TEOG sınavı için teyakkuza geçti. Sorular Ankara‘daki matbaada basıldı ve bugünden itibaren illere gönderilmeye başlanacak. Soruların basımı için 60 personel 38 gün boyunca aralıksız çalıştı. Jandarma matbaa önünde 24 saat güvenliği sağlıyor. Matbaa binası kameralarla da çevrildi.
NAKİL SIRASINDA DA ÜST DÜZEY GÜVENLİK TEDBİRİ ALINDI
Güvenlik tedbiri sadece binayı kapsamıyor. Basılan soruları diğer illere aktaran araçlarda da üst düzey güvenlik önlemleri alınıyor. Testler okullara özel kilit sistemli araçlarla taşınacak.  Araçlar hem navigasyon hem de GPS sistemi ile takip ediliyor. Araçlar Ankara’dan çıktıkları anda gidecekleri ile kadar takip ediliyor.
TEOG SINAVI İÇİN YENİ KURALLAR
-Sınavlar öğrencilerin eğitim gördükleri okullarda Türkiye saatiyle 09.00, 10.10 ve 11.20’de başlayacak ve aynı anda yapılacaktır. Ortak sınavların yapıldığı günlerde sınavların yapıldığı okullarda ders yapılmayacaktır.
-Ortak sınavlar, birinci günde üç ders yazılısı tek oturum, ikinci günde üç ders yazılısı tek oturum olmak üzere iki oturum halinde uygulanacaktır.
-Örnek işaretleme yapılmaması sebebiyle optik okuyucu tarafından okunamayan işaretlemelerde o soruya verilen cevap doğru olarak kabul edilmeyecektir. Cevap kağıdı üzerinde, optik okuyucu tarafından okunmayı engelleyecek işaretleme ve karalamalar bulunursa sınav geçersiz sayılacak.
-Sınavlarda her oturum ayrı ayrı yapılacak üç ders yazılısını içerecek, her bir ders yazılısı için çoktan seçmeli 20 soru sorulacak ve her bir ders yazılısının süresi 40 dakika olacaktır.
-Öğrenciler, bilgisayar özelliği bulunan her türlü cihazlar ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz veya radyo gibi iletişim araçları ile sınava alınmayacaklardır. Bunları bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı, sınav kurallarının ihlali gerekçesiyle sınav salonundaki görevlilerce hazırlanan tutanakla geçersiz sayılacaktır.
-Öğrenciler, sınıf öğrenci yoklama listesinde belirtilen sınıf ve sıra numarasında oturacaktır. Gerektiğinde öğrencinin yerini değiştirme yetkisi sınıflarda salon görevlisi öğretmenlere ait olacaktır.
-Her bir ders yazılısı başladıktan sonra ilk 15 dakika içerisinde gelenler sınava alınacak fakat bu öğrencilere ek süre verilmeyecek. Bir oturum başladıktan sonra ilk 20 dakika süresince öğrenciler sınıflarından çıkamayacak. Sınavın tamamlanmasına 5 dakika kala da sınıftan çıkmak yasak olacak.
-Kitapçık türlerini, cevap kâğıdına işaretlemeyi kesinlikle unutmamak gerekiyor. A, B, C, D olmak üzere dört kitapçık türü kullanılıyor.
Mazeret sınavlarının 12 13 Aralık 2015 tarihlerinde yapılacak. Sınav sonuçlarının ocak ayında açıklanması bekleniyor.
Öğrenciler, 25 Kasım Çarşamba günü yapılacak birinci oturumda, Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, 26 Kasım Perşembe günkü ikinci oturumda ise fen ve teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınava girecek.
TEOG 2015-2016 SINAV TARİHLERİ
Öğrenciler Veliler!! TEOG 2015 Sınav Tarihleri Ve Sınav Kuralları

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir