Ösym YKS Sınav Başvuruları Bugün Başlıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÖSYM tarafından YKS başvuru kılavuzunun dün yayımlanmasının ardından başvurular bugün içerisinde alınmaya başlanacak.

Binlerce öğrenci hayalini kurdukları Üniversitede eğitim alabilmek için YKS sınavında ter dökecek. Üç farklı oturumda gerçekleştirilecek YKS sınavı başvuru şartları ve ücretlerine ilişkin detaylar belli oldu. Peki YKS başvurusu nasıl yapılır?

YKS başvuru kılavuzunun dün ÖSYM tarafından yayımlanmasının ardından gözler başvuruların alınacağı gün ve tarihe çevrilmişti. Binlerce üniversite adayı öğrenciyi yakından ilgilendiren YKS başvuru kılavuzunda başvuruların başlayacağı tarih olarak 6 Şubat işaret edildi. Bugün gün içerisinde alınmaya başlanacak olan başvuruların ardından adaylar başvuru işlemlerini yapmaya başlayacak.

YKS BAŞVURULARI BUGÜN BAŞLIYOR!
YKS başvuruları ÖSYM tarafından 6 Şubat 2020 ve 3 Mart 2020 tarihleri arasında ÖSYM tarafından alınacak. YKS başvuru kılavuzunun yayımlanmasının ardından adayların ne kadar başvuru ücreti ödeyeceği de belli olacak.

2020 YKS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?
YKS başvuru ücreti olarak adaylardan her bir oturum için 70 TL ücret alınacak. Üç ayrı oturumda gerçekleştirilecek olan YKS sınavı Temel Yeterlilik Testi, Alan Yeterlilik Testi ve Yabancı Dil Testi oturumlarından oluşuyor.

YKS BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?
YKS başvuruları 6 Şubat Perşembe gününden itibaren ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden veya ÖSYM büroları aracılığı ile başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecek. Adaylar ÖSYM’nin resmi sitesi üzerinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Ösym YKS Sınav Başvuruları Bugün Başlıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir