Özel Eğitimli Köpekler Adil Öksüzün Kokusunun Peşinde

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Adil Öksüz’ün bulunmasına yönelik Sakarya Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan 10 kişilik özel ekip, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor

1224836_975f4f25752a34c0fb213897321abed2_640x640

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Ankara’daki Akıncı Üssü’nde gözaltına alındıktan sonra Sincan Batı Adliyesi Hakimi Köksal Çelik ile Asliye Ceza Hakimi Çetin Sönmez tarafından serbest bırakıldıktan sonra sırra kadem basan Adil Öksüz, Sakarya’nın dört bir tarafında 52 gündür aranıyor.

Darbenin planlayıcısı olduğu iddia edilen Öksüz’ün yakalanması için Sakarya Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan 10 kişilik özel ekip, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Son olarak 10 kişilik ekip içerisine hassas koku alma özelliğine sahip 2 eğitimli köpek dahil edildi.

Sakarya genelinde arama çalışmalarını genişleten özel ekip, eğitimli köpeklerle Öksüz’ün gidebileceği her adresi tespit etmeye çalışıyor.

Vatandaşlardan gelen tüm ihbarları değerlendiren ekip, şu ana kadar bini aşkın adrese operasyon düzenledi.

Örgütün “hava kuvvetleri imamı” olduğu ileri sürülen Adil Öksüz’ü arama çalışmalarına İl Jandarma Komutanlığı tarafından oluşturulan bir ekip de destek veriyor. Acelle yaylasında oluşturulan kontrol noktasında yaylaya giriş ve çıkış yapan araçları kontrol eden ekipler, gelen ihbarlar doğrultusunda Öksüz’ün gidebileceği her adrese operasyon düzenliyor.

Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezinde (JAKEM) iz takip, devriye, narkotik, keşif, arama kurtarma, mayın ve bomba arama ile özel operasyon konularında doğumdan emekliliklerine kadar özel eğitimden geçirilen köpekler, Türkiye'nin çeşitli noktalarındaki asayiş ve terör olaylarında görev alıyor. Asayiş ve terör görevlerinde kullanılacak köpekler, Jandarma Genel Komutanlığına bağlı olarak 2003'de faaliyetlerine başlayan JAKEM Komutanlığı bünyesindeki Köpek Eğitim Bölük Komutanlığında doğumundan emekliliklerine kadar özel eğitimden geçiriliyor. Yeni doğan ve ilk 8 hafta annesiyle eğitime alınan köpeklere 12 haftada grup özelliğine yönelik eğitim veriliyor. Özel eğitimli köpekler, görev yapacakları bölgelerde emniyet olaylarına müdahale öncesinde 8 ile 20 hafta arasında 11 farklı branşta eğitimden geçiriliyor. ( Emin Sansar - Anadolu Ajansı )
Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezinde (JAKEM) iz takip, devriye, narkotik, keşif, arama kurtarma, mayın ve bomba arama ile özel operasyon konularında doğumdan emekliliklerine kadar özel eğitimden geçirilen köpekler, Türkiye’nin çeşitli noktalarındaki asayiş ve terör olaylarında görev alıyor. Asayiş ve terör görevlerinde kullanılacak köpekler, Jandarma Genel Komutanlığına bağlı olarak 2003’de faaliyetlerine başlayan JAKEM Komutanlığı bünyesindeki Köpek Eğitim Bölük Komutanlığında doğumundan emekliliklerine kadar özel eğitimden geçiriliyor. Yeni doğan ve ilk 8 hafta annesiyle eğitime alınan köpeklere 12 haftada grup özelliğine yönelik eğitim veriliyor. Özel eğitimli köpekler, görev yapacakları bölgelerde emniyet olaylarına müdahale öncesinde 8 ile 20 hafta arasında 11 farklı branşta eğitimden geçiriliyor. ( Emin Sansar – Anadolu Ajansı )

sakarya çark

 

Özel Eğitimli Köpekler Adil Öksüzün Kokusunun Peşinde

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 10 Eylül 2016, 12:56

    Hava kuvvetleri imamı değil.hava kuvvetleri yamyamı.bunlardan imam olmaz hepsi yamyam.
    Haşhaşî

    Cevapla