Proje Okulu Öğrencileri Ve Öğretmenleri Güneş Tutulmasını Yakından Takip Etti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akyazı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimleri Proje okulu öğrencileri ve öğretmenleri Güneş Tutulmasını yakından takip etti. Öğrencilere gözlem için özel camlar dağıtıldı. Sünnete uygun olarak Güneş Tutulmasına özel olan okul mescidinde “Küsûf Namazı” kılındı.

2022 yılında ülkemizden sadece bir Güneş Tutulması gözlenebilecektir. 25 Ekim 2022 tarihinde gerçekleşen tutulma bir parçalı tutulmadır ve Avrupa, kuzey-doğu Afrika, Ortadoğu ve Asya’nın batısından izlenebilmiştir. Ülkemizde gözlendiğinde Güneş’in yaklaşık %50’si Ay tarafından örtülmüş ve tüm tutulma yaklaşık 3 saat sürmüştür. Türkiye saati ile 12.40 – 15.05 arasında meydana gelen bu tutulmanın maksimum evresi saat 13.50’de meydana gelmiş ve Güneş diskinin yaklaşık %50’si örtülmüştür.

Akyazı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimleri Proje okulu öğrencileri ve öğretmenleri Güneş Tutulmasını yakından takip etti. Öğrencilere gözlem için özel camlar dağıtıldı. Sünnete uygun olarak Güneş Tutulmasına özel olan okul mescidinde “Küsûf Namazı” kılındı

Ülkemizden gözlenebilecek bir sonraki en yakın Güneş Tutulması ise 2 Ağustos 2027 tarihinde parçalı tutulma olarak gerçekleşecek ve Güneş diskinin yaklaşık %80’i örtülecektir.

 

 

Proje Okulu Öğrencileri Ve Öğretmenleri Güneş Tutulmasını Yakından Takip Etti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir