Ramazan Pidesinde Tarife Netleşti

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SATSO Meclis Toplantısı’nda 2015 yılı Azami Pide Fiyat tarifesi belirlendi. Meclis üyelerinin onayına sunulan maddede, 350gr pide 2 TL, 550 gr pide 3 TL, 700 gr Pide 4 TL olarak oy çokluğuyla kabul edildi.

Satso Meclis Toplantısının  gündemindede yer alan 2015 yılı Azami Pide Fiyat tarifesi meclis üyelerinin oylamasına sunuldu. Konu ile ilgili açıklamada bulunan 28. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyesi Ergin Balcı komiteye bağlı üyelerden gelen talepler doğrultusunda pide azami fiyat tarifesinde değişikliğe gidildiğini belirterek şunları dile getirdi.

MALİYET
“Üyelerimizden gelen talepler komite toplantısında görüşülmüştür. Buna göre 350gr pide 2 TL, 550 gr pide 3 TL, 700 gr Pide 4 TL olarak planlanmıştır. Geçen yıl maliyet hesabında 240 gr pide 2 TL olarak pidenin maliyeti hesaplanmış şehir sınırlarında 400 gr 2 TL olarak satılmıştır. Bu yıl yaptığımız maliyet hesabında un fiyatlarında bir artış olmamasına rağmen doğalgaz, su, elektrik mazot ve işçiliklerde artışlar yaşanmıştır. 2013 yılının son aylarında ekmek tarifesi verdiğimizde un 55 TL iken bugün 70 TL civarında seyretmektedir. Bu durum da göz önüne alındığında 350 gr pidenin 2 TL olarak satılması kaçınılmaz olmuştur.”

Ramazan Pidesinde Tarife Netleşti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir