S.A.B.A.H Derneği Akyazı İmam Hatip Ortaokulunda Afet Eğitimi Verdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

S.A.B.A.H (Sakarya Afet Bilinçlendirme ve Afete Hazırlama) Derneği Akyazı imam hatip Ortaokulu öğrencileriyle bir araya geldi.
S.A.B.A.H 2013 yılından günümüze kadar Elâzığ-Malatya, İzmir depremleri, Manavgat ve Marmaris orman yangınları, Kastamonu sel afetine AFAD koordinatörlüğünde müdahalelerde bulunmuştur. Bunun yanında ilimiz ve çevre İlerde meydana gelen sayısız kayıp ve acil durumlarda yine AFAD koordinatörlüğünde görevini başarı ile ifa ettiği gibi çalışmalarının yanı sıra, Afet Farkındalık ve İlkyardım eğitimlerinde 210 Bin kişiye eğitim verdi.
Şehrimizin Deprem bölgesinde olması depremle yaşayabilmeyi deprem anında neler yapılması konusunda öğrencilerle bir araya gelen S.A.B.A.H derneği öğrencilere deprem ve afet konusunda bilinçlendirme eğitimi düzenledi.
Akyazı İmam hatip Orta Okulu İdaresi tarafından, (SABAH) derneğine yapılan talep doğrultusunda, 16 Aralık Perşembe günü, 266 öğrenci ve görevli öğretmenlerin katılımıyla, Afet Farkındalık eğitimini gerçekleştirdi.

Eğitim sonrasında okul idaresi tarafından yapılan tahliye tatbikatında gözlemlerini okul idaresine bildirerek, eksiklikler tespit edilmiş ve çözüm yolları konusunda bilgi alışverişinde bulunulmuştur.

S.A.B.A.H (Sakarya Afet Bilinçlendirme ve Afete Hazırlama) Arama Kurtarma Dernek Başkanı Uzm.Ecz. İlhan DURGUT “Bundan sonra da bize ihtiyaç olan her yerde olmaya ve çalışmalarımızı devam ettirmeye çalışacağız. Başımıza gelebilecek bir afette, iş işten geçmeden, herkesi bu çalışmalara destek olmaya ve içinde yer almaya davet ediyorum. Bir Can İçin Her Şeye Değer sloganımızla derneğimiz adına, herkese afetsiz sağlıklı günler dilerim.” dedi

S.A.B.A.H Derneği Akyazı İmam Hatip Ortaokulunda Afet Eğitimi Verdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir