Saadet Partisi halk iftar programı düzenledi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Saadet Partisi halk iftar programı düzenledi
Saadet Partisi Akyazı İlçe Teşkilatı tarafından Sosyal Gelişim Merkezi bahçesi’nde iftar programı gerçekleştirildi.
Programa, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Eyüp Yıldırım, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ömer Abdullah Ayhan, İl Başkanı Hasan Zengin, Akyazı Belediye Başkan adayı Şeref Tan, İlçe Başkanı Bayram Balık, teşkilat mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’yle ilgili konuşma yapan Akyazı Belediye Başkan adayı Şeref Tan, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ömer Abdullah Ayhan ve kendisi için destek istedi.
21’İNCİ YÜZYILDA YOL DOĞALGAZ VAAT EDİYORLAR
Akyazı da değişimi sizlerle başaracağız diyen Tan, “Bugüne kadar Akyazı’da vaatlerini yerine getirmeyen kişilerle mücadele ediyoruz. Hala doğalgaz, yol, elektrik vaat ediyorlar. Vatandaşa bize oy verirseniz hizmet gelir diyolar, bizler ne diyoruz bugüne kadar getirmediklerinizi bugünden sonra getirmeniz mümkün değil.” şeklinde konuştu.
İŞTE SANDIK TEKRAR ÖNÜNÜZE GELDİ
20’inci Yüzyıl Belediyeciliğinden çıkmamış olanların 21’inci Yüzyılda hizmet sunmaları mümkün olmadığını vurgulayan Tan, “Akyazı vaat edenlerle değil, hizmet edenlerle yola devam etmelidir. Programları olmayan bir sistemle mücadele ediyoruz. İşte sandık tekrar önünüze geldi hür ve özgür iradenizle Akyazı’nın kötü gidişine dur deme imkanınız elinizde.” ifadelerini kullandı.
AKYAZI’DA TEHDİT SİYASETİ YAPILIYOR
Gerçek güç vatandaşın kendisi olduğunu belirten Tan, “1 Nisan sabahı belediyeyi yeniden ‘Milli Görüş’ sancağı ile dalgalandıracağız. Hiç kimsenin attığı oydan dolayı pişmanlık çekmeyeceği düzen getireceğiz. Seçim süreci boyunca vatandaşımıza yol , asfalt değil adil hizmet, likayat, adalet dedik. Akyazı’da şuan hizmet değil tehdit siyasi yapılıyor.” dedi.
İftar programında katılımcılara hitap eden Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ömer Abdullah Ayhan, ramazan ayının, Filistin halkının kurtuluşuna vesile olması dileğinde bulundu.
PROJELERİNİ AÇIKLADI
80 proje üzerinde bilirkişilerle çalışma yaptığını belirten Ayhan, “Akyazı özelinde en büyük problemlerden biri otopark sorunu, özellikle Çarşamba Pazarı’nın olduğu gün halkımız çok ciddi sorunlarla karşılaşıyor. Diğer önemli bir temel sorun ise, şehir merkezine yakın insanların vakit geçirebileceği bir mesire alanı, bir toplanma yeri yok. Mudurnu Nehri’nin çevresini yeşillendirip bir park alanı, bir mesire alanı oluşturcağız.” diye konuştu.
DAR GELİRLİLERDE SU FATURASINA YÜZDE 50 İNDİRİM YAPACAĞIZ
Su gölden değil, çölden geliyor sanki diyen Ayhan, “Bizler geçmişte ‘Milli Görüş’ Belediyeciliğinde ilk işimiz vatandaşımıza suyu en ucuz ve en sağlıklı şekilde içirmek olmuştu fakat 20 yıldır bu şehri yönetenler ‘sudan ucuz’ sözünü tarihe gömdüler, işin suyunu çıkarttılar. Akyazı halkımızı yüksek su faturalarından kurtaracağız.” şeklinde konuştu.
ULAŞIMI TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE ÜCRETSİZ YAPACAĞIZ
Öğrencilerimiz evdelerinden Sakarya’nın her noktasına ücretsiz yolculuk yapabileceğini belirten Ayhan, “Benim başkan olduğum şehirde hiçbir öğrenciden yol ücreti alınmayacak. Sakarya’da yaşayan ilkokul, ortaokul, lise ve üniversiteli tüm öğrencilerimiz şehir içinde istediği yere ücretsiz ulaşım sağlayacak.” dedi.
AKYAZI’NIN YOLLARI İÇLER ACISI
20 yıldır bu ilçeyi yönetenlere sesleniyorum, bu ayıp size yeter diye konuşan Ayhan, “Türkiye yüzyılını konuşuyoruz, komşu illerimiz köylerine kadar yollarını asfaltlamışlar. Bizse hala mahallemizdeki yol, kaldırım, asfalt ve çevre kirliliğini konuşuyoruz. Yazık çok yazık, Ada Caddesi başta olmak üzere Akyazı’mızın caddeleri, sokakları kirli, yollar çukur, her yer yama, asfalt yok. Kaldırımlar ya yok ya da yayaların değil.” ifadelerini kullandı.
Ömer Abdullah Ayhan, hayat pahalılığından, ekonominin kötü yönetilmesinden, belediyenin çözüm üretememesinden, esnafın satamamaktan, vatandaşın alamamaktan şikayetçi olduğunu belirti.
AKYAZI’DA YETİŞEN ÜRÜNLERE DAHİ PARA YETİŞTİREMİYORUZ
Pazaryerlerinde insanların yüzünde tebessüm göremediğini söyleyen Ayhan, “Fiyat etiketlerindeki rakamların yüksekliği, hemşehrilerimizin gelirinin düşüklüğü pazaryerlerini stres mekanlarına çevirmiş. Kuzuluk’ta yetişen domatese bile para yetiştiremez hale geldik. Ürün maliyetlerini düşüren, esnaf giderlerini azaltan, vatandaş gelirlerini artıran Akyazı mümkün, biz buna talibiz.” dedi.
KIRSAL MAHALLE SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ
Kırsal Mahalle sorununu çözeceğini ve köye dönüş projesini başlatacağının sözünü veren Ömer Abdullah Ayhan, “Büyükşehir yasası ile mağdur olan köylerimizi tekrardan kırsal mahalle kapsamına alacağız. Köye dönüş en önemli hedeflerimizden biri olacak.” ifadelerine yer verdi.
TORPİL YÜZÜNDEN İŞ BULAMADIM SÖYLEMİ BİZİM DÖNEMİMİZDE TARİH OLACAK
Yetkinlik ve liyakat dışında hiçbir kriteri dikkate almayacağını belirten Ayhan, “Sadakat sahibi değil, liyakat sahibi kişilerle çalışacağız. Kişiye özel kadrolar değil, kadroya özel kişiler seçeceğiz. Siyasi parti, hayat görüşü, dış görünüşünden bağımsız o alanda yetkinliği olan herkesle çalışacağız. İşimden olurum endişesiyle başkan değişikliğinden hiçbir belediye personeli korkmasın, görevini en iyi şekilde yerine getiren kimseyi işten çıkarmayız.” şeklinde konuştu.
EMANET BİLİNCİYLE KAMU YÖNETECEĞİZ
İsrafı sona erdireceklerini aktaran Ayhan, sözlerine şöyle devam etti:
“Daire ve şube başkanlarına makam arabalarını bıraktıracağız, israf ettirmeyeceğiz zaruret makam araçları kalacak. Cevat Ayhan 89 model makam arabasıyla geziyordu. Eskiden kamu arabalarının kapısında ‘resmi hizmete mahsustur’ yazardı, plakalar siyahtı adam bakkala gitmeye korkardı şimdi hangisi kamu, hangisi özel belli değil. Hepsinin kapısına ‘resmi hizmete mahsustur’ yazacağız.
AKYAZI’DA YER GÖK REKLAM
Yaptığımız hizmetlerden çok reklamlarına para harcar olduk. Mevcut Başkanın Pazaryeri’nin orada 5 bilboard’ta aynı reklamı yer alıyor. Akyazı’da adet maliyeti yüksek koli koli kitap bastıran belediyecilik anlayışı hakim.”
Saadet Partisi halk iftar programı düzenledi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir