Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Akyazı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’“Engellilerde Farkındalık Etkinliği”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi (FRMER), Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Akyazı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun birlikte düzenlediği “Engellilerde Farkındalık Etkinliği” Akyazı Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Etkinlikte açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Azize Alaylı toplumda birey olarak herkesin potansiyel bir engelli olduğunu ifade etti.
Ortopedik Engelliler Kültür ve Dayanışma Derneği Sakarya Şube Başkanı Sn. Murat Polat’ a konuşmasının ardından etkinliğe katkı ve desteklerinden dolayı FRMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Bahadır Demir tarafından teşekkür belgesi verildi.
Engelli bireylere önyargıların kökeni de birçok tutum ve alışkanlığın kazanılmasında olduğu gibi çocukluk dönemindeki yaşantılara dayanmaktadır. Akyazı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Laboratuvar Teknikleri programı öğrencisi Hayrettin Berna Yıldırım ve İlk ve Acil Yardım programı öğrencisi Ayşenur Dinçer konuşmalarıyla bu önyargıların yıkılması gerektiğini, bunu da bugünde olduğu gibi empati yaparak aşabileceğimizi belirterek Fiziksel Aktivite Parkurlarına bu deneyimi yaşamaları için öğrenci arkadaşlarını davet ettiler. Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Akyazı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek okulun’dan yaklaşık 50 öğrenci parkurlara gönüllü olarak katıldı ve liderlik görevini üstlendiler. Öğrenciler dayanışma içinde gösterdikleri performansları ile bizlere günü anlatan en güzel görselleri sunarak farkındalık eğitiminin uygulamalı olarak gerçekleştirilmesine katkı sağladılar.
Etkinlik Akyazı Belediye Başkan Yardımcısı Sn. Ali Özer’ in, Akyazı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Sn. Kasım Adem Altun’ un, Sokaktan Sanata Tiyatro Topluluğu Başkanı Sn. Mehmet Furkan Özel’ in, Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Bahadır Demir’ in ve Öğr. Gör. Sena Gizem Genç’in, Akyazı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Fizyoterapi Program Başkanı Öğr. Gör. Cansu Keskin’ in, Dr. Öğr. Üyesi Fatma Cevahir’ in ve Yüksekokul Sekreteri Yusuf Şahinoğlu’nun parkurları tamamlayan öğrencilere madalya vermesinin ardından son buldu.

Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Akyazı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’“Engellilerde Farkındalık Etkinliği”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir