Sakaraya’da koronavirüs vakalarında büyük artış

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni Tip Koronavirüs (Covid-19) salgının başlarında ülkenin en kritik şehirlerinden bir ilan Sakarya’da geçtiğimiz günler vaka sayıları düşmüş ve şehir normale dönme sinyalleri vermişti. 1 Haziran normalleşme süreci kapsamında şehirde büyük hareketlenme sonucu vakalarda patlama yaşandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği 1 Haziran normalleşme süreci kapsamında ilimizde büyük hareketlilik yaşandı. Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günlerinde günlük vaka sayıları 30’un üzerine çıktı.

DURUM KORKUTUYOR
Getirilen sokağa çıkma yasaklarına aldırış edilmeden gerçekleştirilen Bayram ziyaretleri Sakarya’daki korona sayısında büyük artış yaşanmasına neden oldu. Bu hafta başından itibaren bayram ziyaretleri nedeniyle bulaşan korona vakaları hastanelere başvurmaya başladı. Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri vaka sayısı 30’un üzerine çıktı.
VEFAT SAYISI 102’YE ÇIKTI
Yapılan filyasyon çalışmalarında hastaların daha çok bayram ziyaretlerinde korona virüs kaptıkları öğrenildi. Yoğun bakımdaki hasta sayısı ise bugün itibariyle 4 olarak kayıtlara geçerken, bir hastanın daha vefat etmesiyle Sakarya’daki vefat sayısı 102’ye çıkmış oldu.
YETKİLİLER UYARDI
Hafta başlangıcından itibaren bu güne kadar yasakların kalkmasıyla çarşı ve pazarda yaşanan hareketlilik tedirginlik yarattı. Yetkililer bu konuda virüsün yayılımın önünü kesmek için vatandaşlara maske takmaları ve sosyal mesafe kurallarına harfiyen uymalarını söyledi.
Sakaraya’da koronavirüs vakalarında büyük artış

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir