Sakarya AK Parti İl Ve İlçeler İçin Kongre Takvimini Açıkladı

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, partinin kongre süreci ile ilgili bilgi vermek amacı ile bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Kılıç’ın yanı sıra yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanları da katıldı.

Verilen bilgiye göre Akyazı dahil tüm ilçelerde Kongreler 19 Ağustos 12 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilmiş olacak.

16 Nisan referandumu

Toplantıda açıklamalarda bulunan İl Başkanı Fevzi Kılıç, “ Biliyorsunuz ki 7 Şubat 2015 tarihinde genel merkezin teveccühü ile ve delegelerimizin desteği ile görevi, devraldık. O günden bu güne kadar da ülkemizde siyasi anlamda birçok değişim yaşandı. Biz mazbatamızı aldığımız gün 7 Haziran seçimlerinin müracaatları başlamıştı. Ondan sonra 1 Kasım seçimleri oldu daha sonra da 16 Nisan referandumunu yaşadık. Herkesin çok ciddi emekleri oldu bu süreçlerde ” dedi.

Cumhurbaşkanı gelecek

Yeni bir kongre sürecinin başlayacağını ifade eden Kılıç, “Bununla alakalı genel merkezimiz kongre delegelerinin yapılması ile alakalı il teşkilatımızda bir komisyon oluşmasını istedi. Biz de bir komisyon oluşturduk kongre sürecini bu komisyon yürütecek. Kongrelerin güzel geçmesi için elimizden geleni yapacağız. Ak Parti’de kimin emeği varsa bu kesinlikle değerlendirilir. 19 Ağustos 12 Kasım tarihleri arasında ilçe kongrelerimiz gerçekleştirilecek. 18 Kasım 25 Şubat arasında da il kongremizi yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız da Büyükşehir olan illerin kongrelerinin hepsine katılacak. Kendisini burada bir kez daha ağırlamaktan gurur duyacağız” dedi.

İlçelerde değişim

Kongre sürecinde bir takım değişikliklerin de olacağını açıklayan Kılıç, “Özellikle ilçelerimizin yönetim kurulu sayılarında değişlikler olacak. Nüfusu 10 bine kadar olan ilçelerimizde şu ana kadar 15 yönetim kurulu üyesi varken artık 11 olacak. Nüfusu 50 bine kadar olan ilçelerimizde 20 kişi olan yönetim kurulu 15’e, nüfusu 100 binin altında olanlar 20, yüz binin üzerinde olanlar ise 25 kişiden oluşacak” şeklinde konuştu.

2019’un kadroları

Yapılan bütün hazırlıkların 2019 seçimlerine yönelik olduğunu ifade eden Kılıç, “ Hem yerel seçimler hem de cumhurbaşkanlığı seçimlerine götürecek kadrolar oluşturulacak. Yüzde 50 artı biri almak zorunda olacağız. Daha dinamik ve hareketli olacağız” dedi. 15 Temmuz’un yıl dönümünün yaklaştığını da belirten Kılıç, “ Ayın 11’inde programlar başlayacak ancak 15 Temmuz gecesi vatandaşlarımızla meydanda olacağız. Demokrasi nöbeti tutacağız. 15 Temmuz’u unutturmama adına orada olacağız” ifadelerini kullandı.

3 dönem kuralı

Kongrelerin tek liste olarak mı yapılacağının sorulması üzerine Kılıç, “ Genel merkezin kararı tek liste olması yönünde” dedi.3 Dönem kuralının sorulması üzerine ise Kılıç, “Merkez Karar Yürütme Kurulu’nun kararına bağlı ve ilerleyen zamanlarda netleşecek” dedi.

Metal yorgunluk

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın metal yorgunluğu sözlerinin sorulmasının ardından ise Kılıç, “Sayın cumhurbaşkanımız tecrübesi ile bunu söylüyor ise bu kesinlikle doğrudur.  Mutlaka zamanı geldiğinde değişiklikler olacaktır. Motive ve heyecan için bu gereklidir” dedi.

kaynak:sakarya yenigün

 

Sakarya AK Parti İl Ve İlçeler İçin Kongre Takvimini Açıkladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir