Sakarya Ak Parti Milletvekili Adayları Burada!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sakarya’dan erken seçimde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden milletvekili adayı olacak isimler belli oldu! O isimleri ilk önce Akyazı Havadis’ten öğreniyorsunuz. Detaylar haberimizde…

Sakarya’dan erken seçimde Ak Parti’den milletvekili aday adayları başvuruları tamamlanmıştı. Bu başvuruların ardından bugün saat 17:00’da Yüksek Seçim Kurulu’na aday listelerini teslim etmek zorunda olan Adalet ve Kalkınma Partisi’nde liste sonunda belli oldu. Liste hakkındaki geniş detaylı yorumları yine Akyazı Haber‘i takip ederek edinebilirsiniz.

Ak Parti’de Sakarya’da Milletvekili Aday Listesi:

1 AYHAN SEFER ÜSTÜN
2 ŞABAN DİŞLİ
3 MUSTAFA İSEN
4 ALİ İHSAN YAVUZ
5 RECEP UNCUOĞLU
6 NURAY SAĞIROĞLU
7 RECEP HACIEYÜPOĞLU

Mustafa İsen

Mustafa isen Kimdir?

Mustafa İsen (d. 1953, Nalköy, Ferizli, Sakarya Türkiye), Türk akademisyen, bürokrat, siyasetçi. Ak Parti Sakarya Milletvekili.

Balkan kökenli göçmen bir ailenin oğludur. 1967’de Çorum İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu.1975 yılında Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirdi. Üniversiteden sonra İstanbul’da öğretmenlik yaptı. Atatürk Üniversitesinde asistanlık yaptı. 1981 yılında Milli Eğitim Bakanlığı aracılığı ile Belgrad Üniversitesi Filoloji Fakültesi Doğu Dilleri Bölümüne öğretim elemanı olarak görevlendirildi ve 1983 yılına kadar burada görev yaptı. Aynı yıl yardımcı doçent tayin edildi ve yurda dönüşünden sonra Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde öğretim üyesi olarak çalıştı.

Bu yıllarda kuruluş aşamasında olan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde de alanıyla ilgili dersler verdi. 1988 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nda müşavir olarak görevlendirildi. Aynı yıl, Eski Türk Edebiyatı alanında doçent oldu ve 1989 yılında Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’ne doçent olarak atandı. Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan yardımcılığı ve Gazi Üniversitesi Türkçe Öğrenim Uygulama ve Araştırma Merkezi Başkanlığı (G.Ü. TÖMER) yaptı.

ayse

Ayşenur İslam kimdir?

Ayşenur İslam (d. 16 Ocak 1958, Üsküdar, İstanbul), Türk siyasetçi.

Orta eğitiminin bir bölümünü İstanbul’da (Kadıköy Maarif Koleji) yaptı. Liseyi TED Ankara Koleji’nde tamamladı. Bir süre İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Filolojisi’nde okuduktan sonra Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun oldu. Ankara Üniversitesi’nde Yüksek Lisans ve Gazi Üniversitesi’nde Doktora yaptı. Mezuniyetinden sonra sırasıyla Ankara Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi ve Başkent Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalıştı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü ile Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü görevlerini ifa etti. Yunus Emre Enstitüsü’nün kuruluşunda ve Yönetim Kurulu’nda görev aldı. Adalet Partisi milletvekillerinden Nadir Latif İslam’ın oğlu Doktor Bahadır Celal İslam ile evli olan Ayşenur Külahlıoğlu bir çocuk annesidir. İyi derecede İngilizce bilmektedir. Yayımlanmış on kitabı, elli kadar makalesi bulunmaktadır.[1] 2011 Türkiye genel seçimlerinde XXIV. Dönem Sakarya milletvekili seçilmiştir.

Seçim 1 Kasım 2015 Pazar Günü gerçekleşecek!

1 Kasım 2015 Pazar Erken Genel Seçimlere az bir süre kaldı, Ak Parti Rize, Sakarya, Samsun Milletvekili Aday Adayları İsim Listeleri 1 Kasım 2015 belirlendi. Rize, Sakarya, Samsun Ak Parti milletvekili listeleri açıklandı. Ak Parti Milletvekili Aday Adayları İsim Listeleri en güncel liste 1 Kasım 2015 Erken Seçimleri il il vekil listeleri adları!

Sakarya Ak Parti Milletvekili Adayları Burada!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Benim adım hıdır yersende yemesende budur liste eşşekler gibi oy vereceksin diyor

    Cevapla