Sakarya Barosunda Yeni Başkan İlknur Ebiz Yıldız Oldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sakarya Barosu 54’üncü Olağan Genel Kurulu Sakarya Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşti. Yapılan oy sayımı ile İlknur Ebiz Yıldız başkan seçildi. Öte yandan İlknur Ebiz Yıldız, Sakarya Barosu’nun ilk kadın başkanı oldu.
Koronavirüs nedeniyle birçok kez ertelenen baro genel kurulları, İçişleri Bakanlığı’nca yayımlanan son genelgeye göre salgın tedbirlerine uygun şekilde yapılmaya başlanmıştı. Uzun süredir genel kurulu yapılamayan Sakarya Barosu genel kuruluda bu kapsamlara uygun bir şekilde dün gerçekleşti. Seçimli Olağan Genel Kurulu’nda Avukat İlknur Ebiz Yıldız ile Avukat Selahattin Yıldırım baro başkanı olmak için yarıştı.

298 OY FARKLA İLK KADIN BAŞKAN

Sakarya Barosu 54’üncü Olağan Genel Kurulu Adapazarı Atatürk Spor Salonu’nda bugün de saat 17.00’a kadar avukatlar oy kullanmaya devam etti. 17:00’da tamamlanan oy verme işleminin ardından oyların sayımına başlandı. 754 avukatın oy verdiği Genel Kurul’da İlknur Ebiz Yıldız 526 oy alırken, Selahattin Yıldırım ise 228 oy aldı. Yıldız, 298 oy farkla Sakarya Barosu’nun ilk kadın başkanı oldu.

TEŞEKKÜR ETTİ

Sakarya Barosu’nun ilk kadın başkanı olan İlknur Ebiz Yıldız, “Bir kadın baro başkanı olarak burada olmamı sağlayan Mustafa Kemal Atatürk’e teşekkür ederim” dedi.

Sakarya Barosunda Yeni Başkan İlknur Ebiz Yıldız Oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir