Sakarya Polisinden Başarılı Dev Operasyon

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sakarya Polisin den Dev Silah Operasyonu…

Sakarya Polisi’nin sahte belgelerle silah ruhsatı düzenleyen organize suç örgütüne 14 ilde eş zamanlı yaptığı operasyon da 1’i Polis 83 kişi gözaltına alınmış, onlarca silaha da el konulmuştu.

İl Emniyet Müdürlüğü ülke çapında ses getiren operasyon ile ilgili basını bilgilendirdi.Operasyon tüm ayrıntılarının yer aldığı açıklama şu şekilde:

Sakarya Emniyet Müdürlüğümüz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan Projeli çalışmaların 02/10/2015 günü 14 İl (Sakarya-Bolu-Balıkesir-Edirne-Düzce-İstanbul-Kocaeli-Kayseri-Van-Yalova-Çanakkale-Tekirdağ-İzmir ve Trabzon) ile birlikte eş zamanlı olarak operasyona dönüştürülmesi sonucu Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Örgüt Faaliyete Çerçevesinde Silah Ticareti Yapmak, Resmi Belgede Sahtecilik, Nitelikli Dolandırıcılık, Suçtan Kaynaklanan Mal Varlığı Değerlerini Aklama, Rüşvet ve İrtikap, 6136 Sayılı Kanununun 12. Maddesine Muhalefet, 6136 Sayılı Kapsamında Silah Bulundurma ve Taşıma ruhsatı alamayacak durumundaki şahıslara usulsüz yöntemlerle sahte silah ruhsatı ve sahte evraklarla M.K.E kurumundan silah alımı yapan ve yaptıran şüpheli şahıslara yönelik arama el koyma ve gözaltı işlemi gerçekleştirilmiş, yapılan operasyon sonucu;Suç organizasyonu içerisinde 25.000-40.000 TL. aralığında bedel karşılığında Silah Taşıma Ruhsatı alamayacak durumda olan ve sabıkası bulunan şahısları İlimizde organize eden bir av bayi sahibi olan H.Y. (44) ve onunla irtibatlı olan G.M.(46), isimli şahıslar, yurt dışına çıkış hazırlığında iken Edirne ilinde görevlilerimizce yakalanan C.E.(33) isimli şahıs ve Edirne İli İpsala İlçesinde Emniyet Müdürlüğü Silah ve Patlayıcı Maddeler Büro Amirliğinde Ruhsat Biriminde görevli Polis Memuru M.İ.K. (50), Edirne ili İpsala İlçesinde ve yine onunla irtibatlı olan ve sahte belgeleri düzenlemede aracılık eden B.G. (21) isimli şahıs ilimiz Karasu ilçesinde yakalanmış, şahıslar mevcutlu olarak 05/10/2015 günü Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmişlerdir.

Yapılan operasyon sonucu bahse konu örgütün organize faaliyetleri çerçevesinde, taşıma ruhsatı almaya engel sabıkası bulunan ve sabıkası olmadığı halde gerçek ruhsat aldığını düşünen 83 şüpheli şahıs yakalanmış, şahısların ikametlerinde ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 74 adet değişik çap ve markalarda tabanca, 5354 adet tabanca fişeği, 5 adet av tüfeği, 125 adet av tüfeği fişeği, 59 adet sahte silah taşıma ruhsatı, 106 Adet Şarjör, ele geçirilmiş olup 49 şüpheli şahsın tespit ve yakalama çalışmalarına devam edilmektedir.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü olarak tüm unsurlarımızla ilimizde illegal faaliyetleri tespit edilen her türlü organize suç örgütlerine karşı mücadelemiz aralıksız devam edecektir.

31-300x169 DSCF1752-300x225 DSCF1762-300x225 DSCF1763-300x225 DSCF1766-300x225

Sakarya Polisinden Başarılı Dev Operasyon

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir