Sakarya Stadı Yeşil Alan Kalacak!

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sakarya İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Hüsnü Gürpınar, Sakarya 1’nci İdare Mahkemesi, Atatürk Stadyumu arazinin ticaret merkezi ve konut alanı olarak düzenlendiği değişikliği iptal ederek, arazinin yeşil alan olarak kalması kararını verdiği açıkladı.

Durdurdu
Gürpınar, “İlimiz Atatürk Stadyumu alanında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ tarafından yapılan plan tadilatı, Stadyum Alanının Ticaret Merkezine ve konut alanı olarak imara açılması ile ilgili olarak, yapılan uygulamaların-plan tadilatlarının mevvut yürülülükteki yasa ve yönetmeliklere, şehircilik ilkelerine, planlama tekniklerine ve kamu yararına uygun yapılmadığı gerekçesi ile yapılan işlemlerin iptali ve yürütmenin durdurulması istemi ile konunun şubemizce İdare Mahkemesine taşındığı malumuzdur” dedi.

Kesin karar
Gürpınar, “İlimiz Atatürk Stadyumunun bulunduğu alan Ticareü Merkezi ve konut olarak imara açılması ile ilgili dava Sakarya 1nci İdare Mehkemisinde 2013/1004 Esas no ve 2015/136 kararno ile karara bağlanmıştır. Daha önce hukuka aykırılığı açık olan işlemler nedeniyle, şubemizin taleplerine yerinde bularak yürütmenin durdurulması ara kararı veren Sakarya İdare Mahkemesi 2013/1004 Esas no ve 2015/136 sayılı marar ile kesin kararını vererek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ tarafından yapılan planları iptal etmiş ve stadyum alanının kamu yaranına yeşil alan olarak kalması kararını vermiştir. Karar mahkeme üyelerince oy birliği ile alınmıştır.  Karşı oy yoktur. Bu süreçte bize destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Sakarya Stadı Yeşil Alan Kalacak!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir