Saü’de Yıl Sonu Sınavları Online Yapılacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SAÜ öğrencilerin beklediği haberi verdi!
Sakarya Üniversitesi’nde final sınavlarının yüz yüze yapılmasına yönelik karar yoğun talep sonrası “online” olarak yapılması şeklinde değiştirildi
6 Şubat 2023 Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından ülke genelindeki tüm üniversitelerin online eğitime geçmesi kararı alınmıştı.
Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) ilerleyen günlerde eğitimin ve sınavların yüz yüze mi, online mı olacağı kararını üniversitelere bırakırken Sakarya Üniversitesi final sınavlarının yüz yüze yapılması kararı almıştı. Üniversite öğrencileri ve sivil toplum kuruluşlarının yoğun taleplerinin ardından SAÜ senatosu yeniden toplandı ve yapılan toplantıdan öğrencilerin beklediği karar çıktı.

Sakarya Üniversitesi yeni kararı şöyle açıkladı:
Sakarya Üniversitesi Senatosu 16 Mayıs 2023 tarihinde olağanüstü toplanarak 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı Bahar Dönemi final sınavlarına ilişkin yeni kararlar aldı.

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem felaketinin eğitim-öğretim sürecinde oluşturduğu etkiler ve öğrencilerden gelen yoğun talepler göz önünde bulundurulup Senatomuz olağanüstü toplanarak aşağıdaki kararları almıştır:

-2022-2023 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılında ön lisans, lisans ve lisansüstü öğretim düzeylerinde yıl içi sınavlarında olduğu gibi yıl sonu sınavlarının da çevrimiçi (online) yapılmasına karar verilmiştir.

-Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Fakültelerinin ilgili Kurullarınca alacakları gerekçeli kararla birlikte yılsonu sınavlarını yüz yüze yapılabilecekleri uygun görülmüştür.

-Uygulama süreciyle ilgili detaylar en kısa sürede duyurulacaktır.

 

Saü’de Yıl Sonu Sınavları Online Yapılacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir