Şehit Yüzbaşı Lisesinden Muhteşem Müzik Dinletisi (video-haber)

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2016/2017 Eğitim ve öğretim yılı Şehit Yüzbaşı Halil İbrahim Sert Anadolu Lisesi’nin sevgili öğrencileri ve onları eğiten öğretmenleri Müzik hocası Aşkın Derin’in gayret ve çabalarından ortaya çıkan ürünleri sergilemek, onları izleyicilerle paylaşmak adına oluşturulan solo ve koro müzik ekibi Akyazı Sosyal Gelişim merkezinde verdikleri konserle izleyenleri büyülediler.

Müzik korosuna  bas gitarda Tamer ÇAVUŞOĞLU, elektro gitarda Akın DERİN, kemanda Bircan AKSOY, elektronik davulda Güney ÖZCAN, elektro bağlama da ise Ozan BASRTUGAN’  eşlik ettiler.

Program koronun seslendirdiği 3 güzel parça ile başladı.

İlk eser, Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği türkülerden “VARDAR OVASI”; ikinci eser de Çanakkale türküsü olan “ÇEMBERİMDE GÜL OYA”; üçüncü eser de sözleri Ülkü Aker’e ait “BENİM GÖZÜM SENDE”oldu.

Programa sırası ile Merve BİLİCİ’nin sesinden “DİVANE AŞIK GİBİ” adlı güzel bir türküyle; ardından koronun seslendirdiği günümüzün popüler müzik ürünü “14 BAHAR”la ve Özge FURUNCU’nun seslendirdiği “BEN SENİ SEVDİĞİMİ”adlı eserle devam edildi.

90’lı yılların popüler eseri “DÜŞLER SOKAĞI”nı korodan, “BEN SENDE TUTUKLU KALDIM” adlı şarkıyı Ayşegül CİVAN’dan, “MEMLEKETİM” adlı eseri yine korodan dinleyen izleyiciler nostaljiyi yaşadılar.

Türküler umuttur, hasrettir, vefadır, dostluktur ve yüreğimizde kıvrım kıvrım dolanan ince bir yoldur sılaya uzanan gurbet ellerde. Dermandır dermansız kalanlara… Yüreğin gurbetinde büyüyen, özlemleri kor kor, demet demet sunan iki damla hasret çiçeğidir türküler… Yüreğimizdeki sevgi kıpırtılarıdır, sevgi pınarıdır gürül gürül hasrete akan… 
Yaşama sevincinden tutun da ölüm acısına kadar, vefayı, vefasızlığı, hasreti, sevgiyi, inancı, direnci, aşkı türkülerle dile getirmiş, türkülerle seslenmişiz. İçimizi, acımızı, sevdamızı türkülere dökmüşüz, türkülerle bölüşmüşüz!…

Programda birbirinden değerli türküler faslında M. Numan ÜZÜMCÜ “EY GİDİ KARADENİZ” ve “GELEVERA DERESİ”;

koro da “AYVA ÇİÇEK AÇMIŞ” adlı eserleri seslendirerek izleyenlerin türkü hasretini bir nebzede olsa dindirdiler. Ardından “KORKMA SÖYLE” isimli parçayı Furkan KUŞ seslendirirken Ona gitarıyla Caner AYAZ eşlik etti.

“Ah bu türküler, köy türküleri 
Mis gibi insan kokar, mis gibi toprak 
Hilesiz hurdasız, çırılçıplak 
Dişisi dişi, erkeği erkek 
Kaşı kaş, gözü göz, yarası yara 
Bıçağı bıçak. 
Ah bu türküler, köy türküleri 
Karanlık kuyularda açılmış çiçekler gibi 
Kiminin reyhasından geçilmez 
Kimi zehir, kimi zemberek gibi.”

program koronun seslendirdiği “ÇAY ELİNDEN ÖTEYE” ve Şüheda AKDİN’in güzel sesinden dinlettirdiği “SARI GELİN” adlı türkülerle devam etti ve büyük alkış aldı.

BEKLEYEN ŞARKI

Sizin için yola çıkmış bir şarkı, Seslerini uzağınız derledi,
Düşünülmüş gözleriniz üstüne. Sözlerini kulağınız derledi,
İçin için yaratılmış bir şarkı, Anlamını dudağınız derledi,
Bırakılmış yollarınız üstüne. Sizsiz size uzanılmış bir şarkı;
Sizsiz sizi yaşanılmış bir şarkı. Özlemini kucağınız derledi.
Özdemir Asaf

Şüheda AKDİN ve Mikail CANBAKAN’ın birlikte seslendirdikleri Aşık Veysel’e ait “UZUN İNCE BİR YOLDAYIM”; ve Yağmur AZİZOĞLU’nun sesinden d “SİL BAŞTAN” adlı eserleri,

Furkan CİHANGİR tam bir müzik sevdalısı. “CEVAPSIZ SORULAR” ve “İNTİAŞK” adlı şarkıya kendisine ait şiiri ile Fatih BAYRAK eşlik ederken ardından bestesi kendisine ait olan “ÇARESİ UNUTMAK” isimli şarkısıyla Furkan CİHANGİR’i tekrardan dinletisi ile

program devam etti.

Programın sonunda bir konuşma yapan Müzik Öğretmeni Aşkın Derin ;

Değerli konuklarımız, bu güzel geceye katılıp bizleri onurlandırdığınız, değerli alkışlarınızla öğrencilerimizi ve bizi duygulandırdığınız, mutlu ettiğiniz için binlerce kez teşekkür ediyoruz hepinize. Her daim hayatımızın neşesi ve sevinci eksik olmasın. Her şey gönlünüzce olsun. Müzikle kalın ve mutlu olun dedi.

Gecenin sonunda Akyazı Kaymakamı Sn Ömer Kalaylı ve İlçe Jandarma komutanı Mustafa Hekimoğlu Koro ve solo şarkılar okuyanlar ile kendilerine enstrümanları ile eşlik eden  müzisyenlere gecenin anısına plaket takdim ettiler ve hep birlikte hatıra fotoğrafı çekildikten sonra gece sona erdi.

 

 

Şehit Yüzbaşı Lisesinden Muhteşem Müzik Dinletisi (video-haber)

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir